جشنواره ملی موسیقی خلاق
 
کنسرت قاف - فرهاد فخرالدینی
 
برنامه یاد بعضی نفرات
 
ممانعت از برگزاری جشن چله مجله «چلچراغ» لحظاتی پیش از آغاز
لغو مراسم‌های فرهنگی چه آسیب‌هایی برای جامعه به همراه دارد؟
موسیقی ما - جشن شب چله مجله «چلچراغ» روز گذشته در حالی نیم‌ساعت مانده به آغاز، با حضور پلیس امنیت تهران لغو شد که از سوی برگزارکنندگان آن تمام مجوزهای لازم از نیروی انتظامی، وزارت ارشاد و دستگاه‌های مربوطه اخذ شده بود تا بیش از دو هزار نفری که برای حضور در این برنامه از تهران و شهرستان‌های دیگر آمده بودند، نتوانند در سالن همایش‌های «برج میلاد» گرد هم آیند.

به گزارش «موسیقی ما»، این جشن در حالی در آخرین دقایق اجازه برگزاری پیدا نکرد که چهره‌هایی از قبیل «اصغر فرهادی» و خانواده‌اش، «علیرضا قربانی»، خانواده‌های شهیدان «زین‌الدین»، «جهان‌آرا» و «همت»، «محمد معتمدی»، «جواد نکونام»، «علی کریمی»، خانواده‌ی مرحوم «ناصر حجازی»، گروه «پالت»، «هوشنگ مرادی‌کرمانی»، «رخشان بنی‌اعتماد»، «بهرام رادان» و... از جمله مهمانان‌اش بودند و بیش از 250 نفر نیز از شهرستان‌های مختلف خود را به محل برگزاری برنامه رسانده بودند.

در این مراسم و در بخش مربوط به موسیقی آن، قرار بود از بین چهره‌هایی از قبیل «علیرضا قربانی»، «سینا حجازی»، گروه «پالت»، «محمد معتمدی»، گروه «بُمرانی» و... برگزیده تندیس «صدا»ی این مجله انتخاب شود و برخی از همین چهره‌ها نیز به اجرای برنامه زنده بپردازند.

گروه‌هایی که قرار بود در این برنامه اجرای زنده داشته باشند، از صبح دیروز مراحل «ساوندچِک» را نیز انجام داده بودند؛ ولی در لحظات آخر، برنامه به دلایل نامعلوم لغو شد.

سردار «حسین ساجدی‌نیا» فرمانده انتظامی تهران بزرگ، شب گذشته در پاسخ به دلایل لغو این مراسم به «ایسنا» گفت: «این مراسم به دستور دادستانی عمومی و انقلاب تهران لغو شده است.» فزمانده انتظامی تهران بزرگ از توضیح بیشتر در این باره خودداری کرد تا برای چندمین بار، شاهد لغو برنامه‌هایی باشیم که مجوزهای برگزاری آن از مراجع ذیصلاح اخذ شده بود. پیش از این نیز در سال‌های گذشته شاهد لغو یا ممانعت از برگزاری تعدادی از برنامه‌های فرهنگی در کشور بوده‌ایم که در لحظات آخر از سوی برخی نهادها اجازه برگزاری به آنها داده نمی‌شد.

هفته گذشته «حسن روحانی» رئیس‌جمهور در جمع اهالی موسیقی و هنر در «تالار وحدت» ممانعت از نگاه امنیتی به هنر و موسیقی را از مجریان قانون خواسته بود و اعتقاد داشت: «در فضای غیرآزاد، هنر واقعی خلق نخواهد شد. ما در بخش هنر نمی‌توانیم با دستور هنر را بیافرینیم و خلق کنیم. هرگونه فضای امنیتی می‌تواند جوانه‌ی هنر را بخشکاند. به تعبیر «اقبال»، هرگاه خشک‌مغزی کوته‌نظر، زمام امور را در دست گرفت، هنر مجال بروز نیافت.»

«علی جنتی» وزیر ارشاد نیز در روزهای ابتدایی آغاز به کارش، در این باره سخنانی را بر زبان آورد که انتظار می‌رفت با اجرایی شدن این سیاست‌های کلانِ سردمدارانِ فرهنگ و هنر، دیگر شاهد این قبیل اتفاق‌ها در جامعه هنری کشور نباشیم. «جنتی» در این باره گفته بود: «به کرات اعلام کرده‌ام وقتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای فیلم، کنسرت یا تئاتر و هر برنامه فرهنگی دیگری مجوز صادر می‌کند، باید از مجوزش حمایت کند؛ به‌خصوص هنگامی که خسارتی به هنرمندان و برنامه‌گذاران وارد می‌شود. اینکه در برخی شهرها این جریانات بسیار قوی است و مانع [از برگزاری برنامه‌های مجوزدار] می‌شوند را باید از راه دیگر حل کرد. به گذشته کاری ندارم که چگونه عمل شده است، اما نسبت به آینده اعتقادم این است که ابتدا در صدور مجوز دقت کنیم، پس از صدور از آن مجوز حمایت کنیم و افراد را نسبت به مسائل توجیه کنیم؛ چراکه کالای فرهنگی تولید شده، از طرف دولت جمهوری اسلامی به رسمیت شناخته شده و معنا ندارد که گروه، فرد یا نهادی بخواهند جلوی آن را بگیرند. به‌ویژه گروه‌های خودسری که احیاناً خودشان اطلاعاتی ندارند و اغلب به تحریک دیگران راه می‌افتند.»
 
***
 
واکنش اهالی موسیقی به لغو جشن چله «چلچراغ»:
تنها هنر و فرهنگ و صداست که میماند...

چهره‌های موسیقی زیادی در این برنامه حاضر بودند و حتی به رغم «ساوندچک» اجازه برگزاری برنامه‌شان به آنها داده نشد.

«هومن جاوید» از جمله چهره‌هایی بود که در این برنامه قرار بود با ارکستر کامل روی صحنه برود و به اجرای برنامه بپردازد. وی دقایقی پس از لغو این جشن به «موسیقی ما» گفت: «ما اهالی موسیقی عادت داریم به این لغوها و ممانعت‌ها. اما از آنجایی که به مسیر هنر اعتقاد داریم و می‌دانیم قطار فرهنگ و هنر هرگز از حرکت باز نمی‌ایستد، با انرژی بیشتری حرکت می‌کنیم و جلو می‌رویم. این روزها هم می‌گذرند، ولی باز هم این هنر و فرهنگ و صداست که می‌ماند.»
 
«سینا حجازی» از دیگر چهره‌هایی بود که قرار بود برای اولین بار در داخل کشور به اجرای برنامه بپردازد. او در این باره به «موسیقی ما» گفت: «من سه چهار روزی هست که به خاطر تمرین برای اجرا در این برنامه اصلاً نخوابیده‌ام و هنوز در شوک به‌سر می‌برم. منطق این قبیل تصمیمات برای من غیرقابل‌درک است. من فکر می‌کنم با این قبیل اتفاقات فقط شرمندگی این موضوع تا ابد در حافظه‌ی تاریخی همه خواهد ماند؛ شرمندگی‌ای که هر بالا‌دستی‌ای نسبت به زیردست خود دارد و این شرمندگی همین‌طور به مردم و جامعه تزریق می‌شود.»
 
***
 
بازی دو سَر بُرد...
برگزاری جشن‌ها و مراسم‌های فرهنگی از سوی بخش خصوصی، همواره با نگاه‌های سختگیرانه‌ای از سوی مسئولین توأم بوده و با توجه به برخی اتفاقات اجتماعی، همچنان نگاه بدبینانه و سرشار از سوءتفاهمی در میان مسئولین نسبت به چنین رویدادهایی وجود دارد.

25 اردیبهشت سال 92، نخستین جشن سالانه «موسیقی ما» مشابه اتفاقی که دیروز برای مراسم «چلچراغ» رخ داد را تجربه کرد و به‌رغم دعوت از بیش از 700 مهمان (که تقریباً تمام آنها از جمله شاخص‌ترین شخصیت‌های فرهنگ و موسیقی کشور بودند) این برنامه اجازه برگزاری پیدا نکرد تا اهالی موسیقی که قرار بود برای اولین بعد از انقلاب در یک جشن خصوصی زیر یک سقف گرد هم آیند، سرخورده و دلزده، به خانه‌هایشان برگردند. حساسیت‌های نابجا و در برخی مواقع پیش‌بینی‌های غیراصولی از کم‌ّوکیف مراسم موردنظر، باعث شده مراسم‌های فرهنگی بسیاری تا مرحله برگزاری پیش روند، اما در روز برگزاری به یک‌باره خبر لغو برنامه، به برگزارکنندگان داده شود و قطعاً ادامه این روند می‌تواند به دلسردی فعالین حوزه فرهنگ و رسانه منجر شود که به خدمت صادقانه در حوزه فرهنگ و هنر مشغول‌اند.

لذا همان‌گونه که برگزاری جشن «موسیقی ما» در تاریخ نهم تیرماه، همدلی کم‌نظیری را در بین اهالی موسیقی کشور به‌وجود آورد و باعث شد بالاخره اهالی این حوزه شبی خاطره‌انگیز را رقم بزنند، برگزاری جشن‌های مشابه از جمله همین جشن چله «چلچراغ» نیز می‌تواند به مرور فرهنگ برگزاری این قبیل برنامه‌ها را در کشور گسترش دهد تا شاهد جامعه‌ای فرهنگی‌تر و به دور از هرگونه انحطاط و دگرگونی باشیم. این تجربه می‌تواند به یاری دوستان «چلچراغی» ما بیاید و تلاش کنند با رفع موانع و با قدرت بیشتر جشن بزرگ خود را در تاریخی دیگر در آینده نزدیک برگزار کنند.
منبع: 
اختصاصی موسیقی ما
تاریخ انتشار : دوشنبه 23 دی 1392 - 09:41

دیدگاه‌ها

دوشنبه 23 دی 1392 - 16:32

واقعا متاسفم که ایننجوری با هنرمند بازی میشه یکی مثل سینا حجازی نمیتونه کنسرت بزاره

دوشنبه 23 دی 1392 - 17:21

ای بابا.واسه ما قشر عادی جامعه این چیزا عادی شده دیگه.دیگه این قشر از هنر که جای خود دارند.
بحث رو نمیتونم صیاسی کنم به دلایل معلوم ولی فقط جای تاسف داره شنیدن همچین خبرایی و امیدوارم این اتفاقات کمتر و کمتر بشن.هیییییییییی!!!!
تو دنیا چه مراسم ها یی به بهترین نحو برگزار میشه حالا اینجا...
همین چندوقت(طی ۱-۲ماه گذشته)شاهد برگزاری این مراسم هم بودیم.
خداکنه وضع هنرمون ازینی که هست بهتر بشه!!!!!!!!!!!!!!!!!

دوشنبه 23 دی 1392 - 17:55

:|
من که اگه بخوام همه حرفامو بزنم مطمئنا تایید نمیشه!
فقط جا داره تشکر کنم از همه اونایی که با وعده وعید دل هنردوستا و هنرمندا رو شاد میکنن و بعد خیلی ساده و تو مدت زمان خیلی کوتاهی میزنن زیر همه چی ...! :)
این رسم برخورد با هنر و هنرمند نیست ...
موسیقی ما تایید کن لطفا!!

دوشنبه 23 دی 1392 - 18:33

هنوز یک هفته نشده که آقای روحانی وعده ها داده.
گفتم که ما متاسفانه حافظه تاریخی قوی نداریم...
اما هنر و هنرمند با این سنگ ریزه های کوچک از پا نمی افته...
نه نمی افته..

دوشنبه 23 دی 1392 - 19:04

من موندم پس کی آقای وزیر جواب این همه بی احترامی ها رو میدن؟

دوشنبه 23 دی 1392 - 19:05

لطفا" اگه دموکراسی هست نظر من رو نشر بدین
من موافق این کارم...چون معمولا" این جور مراسم ها محل انجام انواع و اقسام کارهای مخلفت شئونات اسلامی و ایرانیه..... ما مسلمونیم و نباید از لغو شدن مراسم هایی که شبیه مراسم های لهو و لعب غربی هاس ناراحت بشیم.....
ممنون.....

سه شنبه 24 دی 1392 - 13:20
مـهرانا روحان نژاد

چرا حرف الکی میزنی برادر من؟؟؟
لهو و لعب چیه؟؟
خوبی شما؟؟؟
اصلا شما تو ایران زندگی میکنی؟؟؟
خب برادر من وقتی از فزهنگ و هنر و این مراسم ها هیچ اطلاعی نداری مجبوری بیای نظر بدی مگه:|
واقعا .....
بیخیال
موسیقی ما تایید :|

151.245.38.146
دوشنبه 23 دی 1392 - 19:54

فقط یه جمله:
روحانی متشکریم!

سه شنبه 24 دی 1392 - 02:38

حالا باز آقایون خواننده پاشن برن با سردار ساجدی نیا ملاقات کنن! این بود نتیجه ش؟!!نکنه ملاقات واسه حمایت از یه عده خاص بوده؟ والا تو این اوضاع آدم شک میکنه!

سه شنبه 24 دی 1392 - 09:55

در جواب داریوش لغو بشه خوشحال میشی وقاعا متاسفم مراسمای فرهنگی فقط مربوط به غربه واقعا که چی میشه گفت

سه شنبه 24 دی 1392 - 11:25

آقای روحانی با آن همه امید برای ما جوانها پا به عرصه گذاشتند ولی امروز همچنان شاهد دخالت های نهاد هایی غیر از زیرمجموعه های اجرایی در برنامه ها و اخذ مجوز های هنری هستیم... روحانی متشکریم @@؟؟!
البته جا داره نظر شخصی خودم را بگویم که همه دوستانی که تا حالا بدون مجوز کار کردن لایق مخاطب قرار گرفتن در همچین بیانیه ای نیستند.
کسانی مثل عماد طالب زاده ، زانیار خسروی ، علیرضا طلیسچی و... که تا همین دیروز هم در حال همکاری با شبکه های ماهواره ای بوده اند و بالای ده ها ویدئو ساخته اند ، به هیچ عنوان مورد تایید ملّت ایران نیستند و نباید حالا حالا ها مجاز بشوند.
در حالیکه کسانی مثل همین آقای حامی ، ماهان بهرام خان ، احسان غیبی و... که سالهاست تن به قوانین داده و نه تنها هیچ ویدئو کلیپی نداشته اند بلکه حتی فعالیت هم نکرده اند حق مسلّم دارند که هرچه زودتر در ابتدای صف مجاز شوند.
به امید روزی که قانون مندی در این کشور جای رانت بازی و رشوه خواری را بگیرد و شاهد پایمال شدن حق هنرمندان واقعی این مملکت نباشیم.

به امید آن روز...

جمعه 27 دی 1392 - 12:58
مجید

خواهر محترم;
اول:شما در جایگاهی نیستین که از طرف ملت ایران اظهار نظر کنین.
دوم:اینکه آدم همه چی رو سیاه یا سفید ببینه نمیتونه قضاوت درستی بکنه.کسی که تونسته از 7 خوان بگذره و مجوز بگیره جای کسی رو تنگ نکرده و جلوی بقیه رو نگرفته. شما باید سیستمی رو که باعث تبعیض میشه نقد کنین نه خواننده های دیگه رو متهم کنین.

89.144.131.10
چهارشنبه 25 دی 1392 - 11:41

باید جلوی این نیروهای خودسر را گرفت که هر لحظه هر تصمیمی رو می گیرند می خواهند اجرایی کنند. چرا با وقت و انرژی و هنر و زندگی مردم اینطوری بازی میشه؟ آیا همه باید فرار کنند برن خارج از کشور؟ ایران متعلق به همه مردمه. چرا این افراد می خواهند همه مثل خودشان باشند؟

موسیقی ما لطفاً پیام من رو برسون.

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود لغو مراسم‌های فرهنگی چه آسیب‌هایی برای جامعه به همراه دارد؟ | موسیقی ما