موسیقی ما - استفاده مستمر از پخش کننده موسیقی، ناشنوایی بلندمدت را به همراه دارد.
گوش یکی از اعضای بسیار مهم در تواناییهای ارتباطی انسان به شمار میرود. این عضو مهم یک حساسیت بسیار خاص دارد و آن این است که در معرض قرار گرفتن صداهای بسیار بلند میتواند به گوش آسیب جدی برساند. یک صدای بسیار بلند میتواند برای همیشه به شنوایی فرد آسیب برساند اما بسیاری از افراد از این واقعیت غافل هستند که استفاده مستمر از وسایل پخشکنندهٔ موسیقی نیز میتواند همین تاثیر ویرانگر را داشته باشد.
باتوجه به رواج استفاده از وسایلی از قبیل پخش «MP3» و دیگر وسایل پخشکنندهٔ موسیقی به ویژه در میان جوانان، ضرورت توجه به سلامت گوش و شنوایی بیشتر شده است.
به گزارش شبکهٔ تلویزیونی دویچه وله، متخصصان شنواییسنجی هشدار میدهند استفادهٔ مستمر از این وسایل میتواند آثاری در بلندمدت بر جای بگذارد. این متخصصان میگویند با ادامهٔ روند کنونی در استفاده از این وسایل، در سالهای آینده بر تعداد افراد دچار مشکلات شنوایی افزوده خواهد شد. گوش دادن به آهنگها با شدت صوت هشتاد و پنج دسیبل میتواند برای سلامت گوشها مضر باشد.
اگر فردی به مدت بیست و پنج دقیقه به آهنگی با شدت صدای یکصد دسیبل گوش کند، در واقع از حد مجاز شدت صوت برای مدت یک هفته عبور کرده. برخی افراد برای مقابله با سر و صدای محیط، صدای دستگاه پخش موسیقی خود را به یکصد و بیست دسیبل افزایش میدهند که این شدت صوت همانند شدت صدای ناشی از پرواز هواپیما در ارتفاع پایین است. این وضعیت بسیار خطرناک است زیرا علاوه بر آسیب رساندن به گوش سبب میشود فرد نتواند صداهای محیط از قبیل نزدیک شدن خودرو را احساس کند و دچار سانحه شود. شاید با آزمایشهای به موقع از قبیل شنواییسنجی و امپدانس بتوان مانع از بروز مشکلات جدی شنوایی شد.
منبع: واحد مرکزی خبر
افزودن یک دیدگاه جدید