برنامه یاد بعضی نفرات
 
ROLLING
دربارهٔ «رولینگ استونز»؛
«رولينگ استونز» 50 ساله شد

موسیقی ما - جواد رهبر: رولینگ استونز (The Rolling Stones)، از جمله قدیمی‌ترین و کار‌کشته‌ترین گرو‌ه‌های موسیقی راک دنیا، در سال 1962 در لندنِ انگلستان شکل گرفت. آوازهٔ شهرت‌شان خیلی زود سراسر انگلستان را فرا گرفت و همزمان با هجوم گروه‌های موسیقی انگلیسی به امریکا در اوایل دههٔ شصت بود که نام آن‌ها هم در ایالات متحده بر سر زبان‌ها افتاد و محبوبیت‌شان فراتر از مرزهای کشورشان رفت.

در روزهای اولیهٔ فعالیت گروه برایان جونز، سردستهٔ گروه به شمار می‌آمد ولی این میک جگر بود که جونز، یان استوارت و کیت ریچاردزِ گیتاریست را گرد هم آورد و به مرور هم به دلیل توانایی‌هایش در زمینهٔ خوانندگی و ترانه‌سرایی و هم‌چنین ویژگی‌های خاص دیگرش هدایت گروه را بر عهده گرفت.

کمی بعد بیل وایمن به عنوان نوازندهٔ گیتار بیس و چارلی واترز به عنوان درامر عضو رولینگ استونز شدند. البته استوارت از سال 1963 از اعضای اصلی گروه فاصله گرفت و تا زمان مرگش در سال 1985 به کارهای اجرایی گروه و نوازندگی کی‌بورد مشغول شد.

جونز در سال 1969 و اندکی پس از خروجش از گروه درگذشت و مایک تیلر جانشین او شد. تیلر در ضبط پنج آلبوم با گروه همکاری کرد و در سال 1974 از ادامهٔ کار انصراف داد. بعد از آن گیتاریست قدیمی گروه «فیسز» (Faces)‌ یعنی رانی وود به گروه پیوست و تا امروز هم با گروه هم‌کاری می کند. بیل وایمن هم در سال 1993 رولینگ استونز را ترک کرد.

اگر نگاهی با کارنامهٔ هنری بلند بالای رولینگ استونز بیندازیم، متوجه خواهیم شد که در چند سال اولیهٔ تشکیل گروه، اعضای رولینگ استونز در جستجوی سبک خود بودند و کارهایشان بیشتر اجراهایی از سبک موسیقی بلوز امریکا و آر‌ اند‌ بی بود تا این‌که با ترانهٔ «احساس رضایت به‌ام دست نمی‌دهد» آن‌چه امروز به نام سبک خاص رولینگ استونز می شناسیم پایه‌گذاری شد. از آن به بعد اعضای گروه تمام تلاش خود را کردند تا با تلفیق سبک‌های مورد علاقه خود موسیقی گروه را هر چه بیشتر غنی‌تر سازند و شاید سرپابودن گروه پس از چندین دههٔ پر از التهاب بهترین دلیل بر این ادعا باشد که کاملا در انجام چنین کاری موفق بوده‌اند.

موسیقی گروه رولینگ استونز تلفیقی است از سبک‌های مختلفی چون بلوز امریکایی، کانتری، فولک، ری‌گی، دنس و موسیقی ملل و حتی در این میان سبک‌های موسیقی سنتی انگلستان هم که در آنها از سازهایی مانند چنگ استفاده می‌شود، جایگاه ویژه‌ای در موسیقی رولینگ استونز برای خود دست و پا کرده‌اند.

این مطالب دربارهٔ «رولینگ استونز» را هم در سایت موسیقی ما بخوانید:

دربارهٔ نوری بتابان

 دربارهٔ همدری با شیطان

دربارهٔ‌ رانی وود

تاریخ انتشار : دوشنبه 26 تیر 1391 - 00:00

برچسب ها:

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود «رولينگ استونز» 50 ساله شد | موسیقی ما