جشنواره ملی موسیقی خلاق
 
کنسرت قاف - فرهاد فخرالدینی
 
برنامه یاد بعضی نفرات
 
از 25 تا 29 شهریور
پیام صلح ایران از برج آزادی به گوش جهان می‌رسد
موسیقی ما - نشست خبری برنامه سمفونی نور «سیمرغ صلح» صبح امروز با حضور دکتر «شیدا مهنام» مدیر گروه علوم اجتماعی و انسانی کمیسیون ملی یونسکو-ایران، «نعمت‌الله پایان» رئیس مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی، «امیررضا سالاری» تهیه‌کننده و کارگردان، همکاران پروژه «سیمرغ صلح» و نمایندگان رسانه‌ها در برج آزادی تهران برگزار شد.

به گزارش «موسیقی ما»، در ابتدای نشست امیررضا سالاری به برنامه قبلی که برگزار کرده بود اشاره کرد و گفت: موسسه هنری دی سان گروهی متشکل از دانش‌آموختگان و هنرمندان دانشگاه‌های مختلف به خصوص دانشگاه تهران است که با هدف صلح دور هم جمع شده اند و پروژه سی مرغ صلح را اجرا خواهند کرد. ما بر اساس شعار جهانی یونسکو -همان گونه که جنگ در ذهن بشر شکل می گیرد، صلح هم باید در اذهان مردم شکل بگیرد- از زمان های مختلف تاریخی و از نوشته ها و تصاویر روی سنگ ها تا کنون در این برنامه بهره برده ایم و سعی کرده ایم از خودمان حرف نزنیم و تمام حرف هایمان نقل قول از بزرگان صلح دنیا نظیر گاندی، ماندلا، سعدی، حافظ، کوروش و .. است. همچنین ما در این پروژه از موتیف ها و تصاویری استفاده کرده ایم که مردم همه نقاط دنیا با آن ارتباط برقرار کرده و جزئی از فرهنگ خود بدانند و بتوانیم با این کار پیام صلح جهانی را مطرح کنیم. سالاری ادامه داد: ویدئو مپینک و new art هنوز در ایران جا نیافتاده و جایگاه خود را پیدا نکرده اند. در خیلی از مراسم ها و کنسرت ها از ویدئو مپینگ نام برده می شود در حالی که تنها نورپردازی اجار می شود.

او سپس به تعریف ویدئو مپینگ پرداخت و گفت: این هنر، هنر جدید است که با نگاشت روی یک بنا و با توجه به معماری آن انجام می شود و هویت بنا را منعکس می کند و باید حاوی معنا، مفهوم و ارسال پیام باشد.همانگونه که جنبش وال استریت با یه پروژه ویدئو مپینگ شروع شد ما هم میخواهیم با این کار جنبش صلح راه بیاندازیم. کارگردان پروژه سی مرغ صلح در خصوص انتخاب برج آزادی گفت: برج آزادی معماری و ابعاد خاص و ویژه ای دارد و در واقع گلچینی از همه جای ایران است. تصاویر مورد استفاده ما هم کلاژی است از اقصی نقاط ایران و جهان و بر معماری برج آزادی منطبق می شود. و به همین دلیل برج آزادی مناسب ترین انتخاب برای ما بود. سالاری همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص ادامه داشتن این چنین برنامه ها گفت: هنرمندان باید این جنبش را به عنوان پیشروان راه بندازند و مردم هم مسلما در کنارشان خواهند بود. نباید توقع داشته باشیم که دولتمردان و سازمان ها این برنامه ها را برگزار کنند و هنرمندان باید هرکاری می توانند برای این حرکت انجام دهند. در ادامه نشست نعمت اله پایان؛ رئیس برج آزادی ضمن تشکر از حمایت های دکتر صفی پور، مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی، گفت: ایران از دیرباز طالب صلح بوده و تا کنون هیچ جنگی را آغاز نکرده است و همواره از جنگ دوری کرده است. هدف اصلی ما هم رساندن این پیام به همه دنیاست. و امیدوارم بتوانیم این پروژه را در کشورهای دیگر دنیا و حتی بر روی ساختمان سازمان ملل اجرا کنیم.

وی ادامه داد: من از همین تریبون اعلام می کنم که بنیاد رودکی و مجموعه برج آزادی از هنر جدید و هنرمندانش حمایت می کنند و درهای مجموعه برج آزادی به روی همه هنرمندان باز است. پایان در خصوص زودگذربودن این برنامه گفت: ما هر سال تلاش میکنیم که در هفته جهانی صلح چنین کاری انجام دهیم تا این راه ادامه داشته باشد. برج آزادی مانند یک رودخانه که سطح آرامی دارد همیشه در حال جنب و جوش است. اگر استقبال هنرمندان باشد ما دوست داریم هر روز این برنامه ها را داشته باشیم. رئیس مجموعه برج آزادی در خصوص فضای اجتماعی اطراف برج آزادی و اقداماتی که در این مورد صورت گرفته افزود: ما در قدم اول جهت فرهنگسازی برای ایجاد فضای فرهنگی و هنری برنامه ریزی می کنیم و در همین راستا قرار است به صورت هفتگی برنامه های مختلف فرهنگی و هنری را برگزار کنیم که این امر فقط با کمک اصحاب رسانه محقق خواهد شد. در قدم دوم نیز به فکر توسعه فضای پیاده راه اطراف میدان هستیم و به جد این موضوع را پیگیری می کنیم. همچنین در بحث مرمت در حال انجام عملیات بازسازی و تعمیرات هستیم، چرا که مرمت و بازسازی بنا به بهبود فضا کمک بسیاری می کند.

در بخش دیگری از نشست دکتر شیدا مهنام؛ سخنگوی کمیسیون یونسکو با بیان اهمیت حضور رسانه ها گفت: اگر شما رسانه ها نباشید هر تلاشی که انجام شود. نشان داده نمی شود. مهنام افزود: من به نمایندگی از طرف دکتر نصیری، دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران و خانم لاروش رئیس دفتر منطقه ای یونسکو در ایران این جا هستم. روز جهانی صلح بهانه ای است برای دوباره اندیشی در مورد صلح. با این هفته ها فرصت هایی در اختیار ما، دولت ها و هنرمندان قرار می گیرد. امروز هر چقدر هم قدرت های بزرگ تلاش کنند با نظامی گری صلح را برقرار کنند اما این صلح پایدار نیست و یکی از ابزارهایی که صلح پایدار ایجاد می کند هنر است. کار آقای سالاری بسیار ارزشمند و هنری است و ما به این دلیل آن را حمایت کردیم. و ویژگی خاص این کار این است که با تکیه به تاریخ کهن و تمدن ایران اسلامی و با استفاده از اشعار شاعرانی نظیر مولانا، حافظ، فردوسی و آموزه های کوروش بزرگ انجام می شود. همچنین به کار گیری آموزه های قرآن مقدس و روایت های قرآنی و اسلامی در کار، نشان می دهد صلح، مفهوم مرتبط به یک آیین و دین و مذهب نیست. مهنام در خصوص این که سازمان یونسکو برنامه ای را برگزار نمی کند گفت: وظیفه یونسکودر 196 کمیسیون ملی در سطح جهان این است که نقش تسهیل گری و برجسته سازی فعالیت و هنرمندان است ویکی از شعارها تقویت ارتباط بین پژوهش و سیاستگذاری و نمایان کردنش درعرصه ملی و بین المللی است.برای این برنامه نیز همه اماکن هنری ایران را بررسی کردیم و برج آزادی به دلیل موقعیت و فضا بهترین انتخاب است.

سالاری در بخش دیگری از نشست در خصوص منحصر به فرد بودن این پروژه توضیحاتی داد و گفت: در هیچ کدام از برنامه های ویدئو مپینگ، narration وجود ندارد و ما در این برنامه از صدای استاد منوچهر انور استفاده کرده ایم. ایشان نیز تا کنون گفتار انگلیسی نداشته اند و برای نخستین بار بعد از سال ها گفتار انگلیسی یک پروژ هرا قبول کرده اند. ویژگی دیگر این کار این است که ما تمام تلاشمان را کرده ایم تا با فرهنگ شرقی مفاهیم را منتقل کنیم وصلح را به صورت داستان رواینت می کنیم. از تمام زبان های دنیا واژه صلح را به کار گرفته ایم و نماد مرغ صلح هر کشور و فرهنگ را گرفته ایم و عنوان داستان شیخ عطار را بر روی کار گذاشته ایم. تمام این پرنده ها نیز در پایان به سی مرغ صلح تبدیل می شوند.

وی همچنین در خصوص اجرای کار در سایر نقاط دنیا افزود، در شب نخست این برنامه به صورت حرفه ای ضبط شده و به دست نمایندگان ایران در مجمع جهانی سازمان ملل می رسد و در شب دوم در مجموع عمومی سازمان ملل و کمیسیون های آن پخش می شود. این پروژه قابلیت پخش و ست شدن با بناهای مختلف را دارد و تا کنون برای اجرا بر روی اپرای سیدنی نیز مذاکراتی صورت گرفته است. امیدوارم بتوانیم پیام صلح ایران را به گوش مردم جهان برسانیم. پروژه ویدئو مپینگ سی مرغ صلح از 25 تا 29 شهریور همزمان با هفته جهانی صلح و با صدای ماندگار منوچهر انور، هر شب از ساعت 21:30 تا 23:30 بر نمای برج آزادی اجرا می شود.

این برنامه به همت موسسه دی سان، به تهیه کنندگی و کارگردانی امیر رضا سالاری و با مشارکت کمیسیون یونسکو و بنیاد فرهنگی هنری رودکی برگزار می شود.

عکس ها: علی چاشنی گیر
منبع: 
سایت «موسیقی ما»
تاریخ انتشار : سه شنبه 21 شهریور 1396 - 16:40

برچسب ها:

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود پیام صلح ایران از برج آزادی به گوش جهان می‌رسد | موسیقی ما