برنامه یاد بعضی نفرات
 
خواجه‌امیری: «اسپانسر واقعی‌ام مردم‌اند»
گزارش اختصاصی موسیقی ما از كنسرت احسان خواجه‌امیری در برج میلاد
خواجه‌امیری: «اسپانسر واقعی‌ام مردم‌اند»
موسیقی ما- امین موسوی: با این‌كه قرار است كنسرت سر ساعت 6 شروع شود ولی نیم ساعت از این موعد گذشته و هیچ خبری از شروع كنسرت نیست، به علت بارش باران و برف ترافیك سنگینی حوالی بزرگراه حکیم و ورودی برج میلاد ایجاد شده، به همین دلیل تعداد زیادی از مردم هنوز به سالن نرسیده‌اند و صندلی‌هایی خالی مانده است، بالاخره سراجی- مدیر موسسه فرهنگ‌و‌هنر حافظ- بر روی صحنه می‌آید و ضمن خوش‌آمد‌گویی دلیل تاخیر در كنسرت را نیامدن بسیاری از مردم عنوان می‌كند و بابت این تاخیر از مردم عذر‌خواهی می‌كند.

حدودا ساعت 6 و 42 دقیقه است و گروه موسیقی با لباس‌هایی یك‌دست به همراه میثم مروستی روی سن می‌روند، بعد از اجرای قطعه‌ای بی‌كلام و ملایم احسان وارد صحنه می‌شود و با گفتن تكیه‌كلام معروف‌اش یعنی «مرسی» سئانس اول كنسرت 18 آذرش را شروع می‌كند، قبل از اجرای قطعه‌ها، خوش‌آمد‌گویی و حال‌واحوالی با مردم می‌كند و می‌گوید: «بهتر است كمی صحبت كنم تا كسانی كه دیر كرده‌اند برسند، جا دارد قبل از این‌كه برنامه را شروع كنم، از همه شما تشكر ویژه كنم كه باعث افتخار برای من شدید، یك هدیه بزرگی برای من به ارمغان آوردید كه با هیچ چیزی برای من قابل تعویض نیست، در جامعه موسیقی همان‌طور كه مستحضر هستید مشهور شده كه مخاطبان كنسرت‌های خواجه‌امیری از فهیم‌ترین، با‌شعور‌ترین و از بهترین مخاطبان موسیقی روز كشور هستند كه این افتخار بسیار بزرگی برای من است، واقعا نمی‌دانم چه‌طور از شما تشكر كنم».

بعد از این حرف‌ها احسان می‌گوید: «دیگر مجبوریم برنامه را شروع كنیم، با این‌كه خیلی از دوستان در ترافیك گیر كرده‌اند، سعی می‌كنیم امشب برای آن‌هایی كه دیر‌تر می‌آیند چند كار اضافه در برنامه‌مان اجرا كنیم»

قطعه اولی كه خواجه‌امیری اجرا می‌كند شامل ریمیكسی از دو قطعه «حقیقت داره دلتنگی» و «فصل بارونی» است.

بعد از این ترانه احسان از میثم مروستی و بهرنگ بهارزاده، تنظیم‌كننده‌ی اركستر تشكر می‌كند و قطعه‌ی شاد «شیرین» را از آلبوم آخرش اجرا می‌كند، آهنگ بعدی كه یكی از چند ترانه ماندگار خواجه‌امیری است «میوه‌ی ممنوعه» نام دارد، به‌طور کلی این قطعه چه از لحاظ ملودی، چه از لحاظ سطح ترانه با دیگر آهنگ‌های خواجه‌امیری تفاوت زیادی دارد.

بعد از این آهنگ احسان قطعه ای سنتی از پدرش اجرا می كند كه همایون خرم، آهنگ‌ساز و محمد‌علی شیرازی شاعر آن است، در این قطعه كه احسان آواز سنتی هم سرمی‌دهد مروستی با ویولن خود جواب آواز احسان را داد،‌ با این آهنگ احسان خواجه‌امیری نشان می‌دهد كه در آواز سنتی هم استعداد‌هایی دارد.

بعد از این‌كه احسان ترانه «عشق می‌آد» را با هم‌خوانی مردم اجرا می‌كند، می‌گوید: «می‌خواهیم یك بخش صمیمی‌تر اجرا كنیم، موافق هستید؟» ناگهان همه نوازنده‌ها به جز چند تن بیرون می‌روند و بعد از چیدن چند صندلی بر روی سن احسان به هم‌راه 4 تن از یاران خود تكه‌هایی از قطعه‌هایی مانند «برای آخرین بار»، «گریه نمی‌كنم» و چند ترانه دیگر را پشت سر هم و كوتاه اجرا كرد.
بعد از این كه مسئولان دوباره صندلی‌ها را جمع كردند، خواجه‌امیری آهنگ «نمی‌دونی» را خواند، بعد از این قطعه احسان با سر دادن شعر «هر چی آرزوی خوبه مال تو» از مردم دعوت به هم‌خوانی می‌كند كه بیش‌تر مردم با او این ترانه را می‌خوانند.

آهنگ بعدی كه جو و شور زیادی را به سالن می‌دهد، ترانه‌ای با عنوان «بخوای نخوای فقط تو» است. یكی از قطعه‌هایی كه خود خواجه‌امیری هم قبلا گفته جزو بهترین آثارم است، آهنگی است كه احسان اولش می‌خواند «همه دنیا بخواد و تو بگی نه، نخواد و تو بگی آره همونه» این آهنگ، بر روی تیتراژ یكی از سریال‌های مناسبتی ماه رمضان بوده است.

بعد از اجرای آهنگ «فال» نوبت به قطعه «خوشبختی» از آلبوم آخر احسان می‌رسد كه صدای ویولن مروستی در ابتدای قطعه دل‌نواز و گوش‌نواز است. این قطعه غمگین و عاشقانه كلا سطح و حال و هوایش با بقیه‌ی آهنگ‌های احسان در آلبوم این قطعه فرق دارد، این ترانه احساسات ناجور و دل‌گداز عاشقانه و یادآوری خاطرات جداگشتگی از یار را بدجور به ذهن آدمی می‌تازاند.
بعد از اجرای این قطعه احسان در مورد گروه موسیقی‌اش می‌گوید: «اعضای اركستر ما در عین این‌كه یك اركستر بسیار جوان و با انرژی‌ست، ولی بسیار در سازهای خودشان متبحر هستند، و اگر من را از این اركستر حذف كنید، بدون تردید می‌توانم بگویم بهترین اركستر ایران هستند»

قطعه‌های بعدی تك‌نوازی‌هایی است كه در آن‌ها هم‌نوازی مروستی با ویولن و آرمین قیطاسی با ویسل- سازی بادی، نوعی از فلوت كه در موسیقی متن فیلم تایتانیك هم نواخته شده است- جزو زیباترین تك‌نوازی‌ها بود.

آهنگ بعدی‌ای كه احسان اجرا كرد «سلام آخر» بود كه با این‌كه در صدا و سیما بارها برای مناسبات مختلف پخش شده است، اما هنوز تكراری نشده، وهنوز هم آهنگ تاثیرگذاری است، اگر توانایی رفتن بر درون حس این آهنگ را كسی داشته باشد، بدجور غم این آهنگ، چنگال‌های اشك‌آلودش را برحس و قلب و خاطره آدمی خواهد زد.

بعد از این ترانه خواجه‌امیری گفت: «نمی‌خواهم با این قطعه غمگین از شما خداحافظی كنم» به همین دلیل آهنگ شاد «پرنده» از پدرش ایرج را اجرا كرد، تا حال و هوای سالن عوض شود.
هم‌چنین خواجه‌امیری قبل از اجرای پرنده، بعد از این‌كه از همه عوامل تشكر كرد گفت: « اگر دقت كرده باشید من اجازه نمی‌دهم هیچ تبلیغی در كنسرت‌هایم وجود داشته باشد، من همیشه گفته‌ام اسپانسر واقعی من مردم‌اند، و من افتخار می‌كنم به داشتن شما و تا روزی كه شما هستید من هم در خدمت شما خواهم بود».

حواشی كنسرت:
- بهرنگ بهادر‌زاده تنظیم‌كننده‌ی اركستر هم كه به گفته‌ی خواجه‌امیری بهترین خواننده جشنواره فجر سال 1386 است، با این‌كه در قسمتی از قطعه‌ها با احسان هم‌خوانی می‌كرد، اما به علت احتمالا ضعف صدا‌برداری، ما كه صدای او را نشنیدیم و فقط لب‌خوانی‌اش را دیدیم.

- آرمین قیطاسی نوازنده‌ی نی و ویسلای گروه كسی است كه در جشنواره فجر سرپرست گروه «ارکستر مجلسی آرسی نووا» بوده و توانسته رتبه نخست موسیقی كلاسیك جشنواره فجر سال 1387 را در بین گروه‌های مختلف كسب كند.

- خواجه‌امیری در اواسط اجرا چند‌بار از زایا سلیمان مدیر اركستر تشكر كرد.

- چند ثانیه اول اجرا، صدای احسان به دلیل مشكلات صوتی خیلی ضعیف شنیده می‌شد.

- وسط اجرا، خواجه‌امیری حتی از بیماران بیمارستان برج میلاد هم سخن گفت، ای كاش او ادای احترام و اظهار تاسفی هم از مرگ استاد پایور می‌كرد.

- در كل اجرای خواجه‌امیری به جز چند اشتباه كوچك كه با هوش بالایش نمی‌گذاشت دیده شود خیلی قوی، فنی و كامل بود، به‌واقع می‌توان گفت خواجه‌امیری تنها خواننده پاپی است كه علاوه بر داشتن صدای فنی و قدرت اجرای زنده عالی، هم احساسی می‌خواند و هم خواننده مولفی است، به این معنا كه خودش هم ملودی‌پردازی و آهنگ‌سازی می‌كند، و خواننده‌ای نیست كه از موسیقی سر رشته نداشته باشد و تنها سفارش آهنگ‌سازان را بپذیرد، به جز همه این خصوصیات او قدرت اجرای موسیقی سنتی هم دارد، همه این ویژگی‌ها در كنار مجبوبیت و شهرت او، خواننده‌ای كم‌نظیر در موسیقی پاپ بی‌چیز ما ساخته است، ای‌كاش خواجه‌امیری با همه این ویژگی‌های مثبت، كمی هم دغدغه‌های اجتماعی، انتقادی داشت و فقط ترانه‌هایش را محصور به مفاهیم عاشقانه و مناسبتی نمی‌كرد.

- این کنسرت هم مثل دیگر برنامه ای شرکت آوای هنر با نظم و هماهنگی مثال زدنی برگزار شد.
منبع: 
موسیقی ما
تاریخ انتشار : جمعه 20 آذر 1388 - 00:00

دیدگاه‌ها

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 17:37

آقای سعید شما اگر یکبار اجرای زنده ی حمید حامی رو شنیده باشید اون وقت نمی گید که احسان بهترین اجرا رو داره!حامی تو اجرای زنده رو دست نداره.

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 17:37

اتفاقا من مخالف شما با داشتن دغده های اجتماعی در آهنگ هایش هستم چون همین عامل باعث میشه تا قدرت صداش از بین بره

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 17:37

بدون شک صدای احسان خواجه امیری دلنشین است. تنها عزیزان صدابردار گاهی نوای سازها را بالاتر از صدای او می بردند. ضمن اینکه اینهمه اجرا در زمانی کوتاه _ آن هم روزی دو اجرا _ زیاد نیست؟ هرچند او حتما توانایی اش را دارد. اما چرا فریدون آسرایی تنها یک روز اجرا داشت؟

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 17:37

"در جامعه موسیقی همان‌طور که مستحضر هستید مشهور شده که مخاطبان کنسرت‌های خواجه‌امیری از فهیم‌ترین، با‌شعور‌ترین و از بهترین مخاطبان موسیقی روز کشور هستند».اینو کدوم جامعه ی موسیقی گفته؟خودش احتمالا!
اقای موسوی! منم اگه اندازه ی ایشون کل سالو رو استیج بودم الان یه پا خواننده بودم!!البته در اینکه ایشون خواننده ی خیلی خوبیه هیچ شکی نیست ولی ما این همه خواننده ی خوب داریم که سالی یه بار هم نمی تونند یه شب اجرا داشته باشن اونوقت این اقا پنج شب پشت سرهم اجرا میکنه خب مشخصه که سطح کاراش بهتر میشه.
در کل انتظارمون از سایت موسیقی ما بیشتر از تهیه ی گزارش کنسرت هاست که البته همینشم جای تشکر داره ولی از نقد و تحلیل اثار موسیقی گویا خبری نیست و فقط محدود به چند تا یادداشت میشه.

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 17:37

22 و 23 آذر
حمید عسگری در ارومیه!!!
واو! خودش هم با بلیط های ارزون!!!!

مثل اینکه بقیه هم تو راهن!

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 17:37

مطلب استاد یغمایی رو برداشتین جاش تبلیغ کنسرت جواجه امیری رو زدین.واقعا که! بابا بذارین جوونا یه کم با این اسطوره ی موسیقی اشنا بشن کمتر خالتور گوش کنن !

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 17:37

"ای‌کاش خواجه‌امیری با همه این ویژگی‌های مثبت، کمی هم دغدغه‌های اجتماعی، انتقادی داشت و فقط ترانه‌هایش را محصور به مفاهیم عاشقانه و مناسبتی نمی‌کرد. "

منم با این حرف مخالفم،فکر میکنم بهتره دغدغه های اجتماعی انتقادی وارد اینجور مسایل نشه.
حداقل وقتی آدم ترانه گوش میده ذهنش رها باشه...

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 17:37

با تشکر از گزارشتون.احسان توانایی اجرای زندش بی نظیره.ضمنا" وقتی این همه اجرا داره بازم کنسرت میزاره بیلیطاش یه روزه تموم میشه چرا کنسرت نذاره؟بهتره جای حسادت و غرض ورزی.از این خواننده موفق حمایت کنیم

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 17:37

مرسی از گزارش خوبتون احسان نامبر وانه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 17:37

شما اگه یکم کنسرت میرفتید این حرفو نمیزدید
فکر کنم کسی به اندازه احسان نتونه به این خوبی اجرای زنده داشته باشه
خواننده خوب زیاد هست مثل محسن یگانه ؛ فرزاد فرزین ؛ محسن چاووشی ؛ رضا صادقی ؛ علی لهراسبی و .....
همینجوری که میبینید خواننده خوب کم نیست
ولی احسان از نظر اجرا فوق العاده هست
اینو اینجوری درک نمیکنید باید حتما کنسرتشون برید

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 17:37

هنر مند خوبیست امیدوارم همیشه موفق و سالم باشد.
مثل پدرش وافعا که مرد است

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 17:37

من حسادت نکردم فقط گفتم که شرایط برای همه یکسان نیست و همه نمی تونن مثل ایشون این همه اجرا داشته باشن هروقت شرایط یکسان برای همه ی موزیسین ها فراهم شد اون وقت میشه قضاوت کرد که اجرای کی بهتره.

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 17:37

احسان کارش عالیه ، ولی در مورد ارکسترش همیشه کمی اغراق می کنه...
بهترین ارکستر ایران هنوز شکل نگرفته...
ارکستری که بهروز صفّاریان ، بابک ریاحی پور ، فیروز ویسانلو ، همایون نصیری ، فرهاد مجذوب ، ارسلان کامکار ، مازیار ظهیرالدّینی ، رضا عالمی ، کریم قربانی و ... اون رو شکل داده باشن ، بهترین ارکستر ایرانه که هنوز تشکیل نشده...

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 17:37

من هم با نظر آرمیتا موافم این آقا احسان واقعا چی تو صداش داره که امثال حامی ندارن،بعد ایشون باد تو مدت کوتاه 1 ماه چند شب متمادی اجرا داشته باشه و هی تمدید بشه!!!!!!بسه دیگه به نظر من که خودشو داره سبک می کنه!مثه درباره الی که 2 ماه اکران بود!!!!!!!!!

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 17:37

به نظر بنده هنرمند واقعی باید از درد بخونه از مشکلات بخونه
حال بعضی وقت ها درد، دردهای عاشقانه هست، بعضی وقت ها هم اجتماعی و مشکلات جامعه است
هنرمندی که به فکر مشکلات مردمش نیست، و فقط آثار پاپی رو ارائه می ده که هم بتونه مردم رو جذب کنه و هم نظام رو هنرمند نیست، یک کسی است که از طریق روانشناسی در حال تجارت است، اگر واقعا آقای خواجه امیری انسان بزرگ و درست و هنرمند واقعی بود این همه زیر پرچم صدا و سیما نمی رفت و این همه در مقابل پدیده های دیگر زندکی شکوت نمی کرد
بابا همه چیز که عشق نیست که همه پاپ ما شده عشق

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 17:37

مرسی از گزارش خوبتون ولی در مورد اقای قیطاسی ایشون نوازنده فلوت و ویسل هستند نه نی و ویسلای! و اسم گروهشونم ارسنوا ست نه ارسی نووا !

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 17:37

سلام، کنسرت آقای خواجه امیری کی و کجا برگزارمی شود؟

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 17:37

متاسفم واقعا برای یک سری دوستانی که تا مطلبی از احسان عزیز میاد میخوان جو رو خراب کنن البته به دوستانی که اینجا نظرگذاشتنتوهین نشه ها
دوستان لطفا خدایی قضتوت کنید نه از روی تعصب ما خوننده های عالی زیاد داریم اقای چاووشی اقای یگانه اقای صادقی و.....
ولی واقعا احسان خواجه امیری اینقدر خوب وزیاد اجرا میکنه خب چیزی دیده لابد!
نبایدبد قضاوت کنیم لطفا نکوبونین کسیو

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود خواجه‌امیری: «اسپانسر واقعی‌ام مردم‌اند» | موسیقی ما