میخواهیم از اسطورهای یاد کنیم که نظیرش را به ندرت در عرصه موسیقی کشور دیدهایم و او جزو معدود خوانندگانی بود که هرگز از مرز باورش در عوض خواندن قدم بیرون نگذاشت و آنچه را کرد که به آن ایمان داشت.
زندهیاد «فرهاد مهراد» در ۲۹ دی ۱۳۳۲ در لنگرود گیلان، چشم به جهان گشود. در هشتسالگی به تهران آمد و در دوران دبیرستان شروع به اولین فعالیتش در عرصه موسیقی کرد. او در یک گروه آرمانی، ساز زدن را آغاز کرد و مهاجرت دو سالهاش به انگلستان تاثیر بسزایی در شناخت او از موسیقی پاپ روز داشت.
او در سال ۱۳۴۸ با اجرای ترانه «مرد تنها» در فیلم «رضا موتوری» به اوج شهرت خود رسید. از دیگر آثار ماندگار این هنرمند میتوان به «بوی عیدی»، «گنجشگک اشی مشی»، «جمعه» و «سقف» اشاره کرد.
زندهیاد فرهاد پس از انقلاب تا سال ۱۳۷۲ ممنوعالکار بود و بعد از آن دو آلبوم منتشر و چند کنسرت در داخل و خارج از کشور برگزار کرد. سرانجام او در سال ۱۳۸۱ در شهر پاریس درگذشت.
نکتهای که سبب شد ما اینگونه که سزاوار اوست، فرهاد را اسطوره خطاب کنیم، این است که این هنرمند هیچگاه خود را همگام با مد روز پیش نبرد. از همینروست که همواره نام او ورد زبان همگان است و حتی نسلهای جدید هم هر روز این ستاره را بیشتر از همیشه یاد میکنند. روحش شاد و یادش گرامی باد.
منبع:روزنامه شرق
دیدگاهها
اسم آهنگ "بوی عیدی" نیست. اسمش "کودکانه" هستش
نوشدارو بعد از مرگ سهراب تابود انگار که نبود حالا که نیست انگار هست اما چه سود؟
از مملکتش بیرونش کردن حالا میگن اسطوره بوده واقعا برای این همه دو رویی متاسف باید بود.
خنده که نه ولی گریه داره.
اینجوری نباید از اسطوره همون یاد کنیم. تا هست باید یاد کرد. فرهد که رفت (روحش شاد) به اسطورهای امروز اهمیت بدیم.
دقیقا مثل شادمهر که فراریش دادن حالا میگن باید شادمهروبرگردونیم بهش اکادمی بدیم ......
خیلی جالبه تا فرهاد زنده بود آهنگش مجاز نبود وقتی رفت رادیو آهنگ هاشو پخش کرد مرام ما ایرانی ها واقعا خنده دار و جالبه افسوس....
اینجوری نباید از اسطوره همون یاد کنیم. تا هست باید یاد کرد. فرهد که رفت (روحش شاد) به اسطورهای امروز اهمیت بدیم
افزودن یک دیدگاه جدید