جشنواره ملی موسیقی خلاق
 
کنسرت قاف - فرهاد فخرالدینی
 
برنامه یاد بعضی نفرات
 
آغاز چهارمین فستیوال موسیقی نواحی «آینه‌دار»
آخرین بازمانده‌های عاشیق در رودکی نواختند
موسیقی ما - چهارمین فستیوال موسیقی نواحی و آیینی ایران ( آینه‌دار ) چهارشنبه 29 آذر با اجرای عاشیق‌های اقوام شمال غرب ایران در استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و زنجان در تالار رودکی تهران آغاز شد.
 
علی مغازه‌ای دبیر هنری چهارمین فستیوال موسیقی نواحی آینه‌دار در ابتدای این برنامه با اشاره به محوریت موضوعی این دوره از فستیوال گفت: «وقتی موسیقی اقوام شمال غرب ایران را گوش می‌کنید، فضا به قدری دارای اهمیت و ارزش است که می‌توانید متوجه اقلیم و جغرافیای آن منطقه شوید. یکی از این موسیقی‌ها که امشب شاهد اجرای آن هستید، مربوط به منطقه قره داغ است که محدوده‌ای حد فاصل پارس‌آباد در شمال استان اردبیل تا محدوده اهر در آذربایجان شرقی را شامل می‌شود. در این محدوده موسیقی خاصی در جریان است که ما امشب تلاش کردیم با انتخاب آثاری از سه نقطه این محدوده، سه گونه متفاوت را نیز به مخاطبان معرفی کنیم.»
 
پس از صحبت‌های مغازه‌ای که به معرفی اجراهای بخش اول برنامه‌ها اختصاص داشت، سه گروه متشکل از هنرمندان شناخته شده منطقه قره داغ به اجرای برنامه‌هایی با موضوع «افسانه‌های قره داغ» یا «قره داغ افسانه لَری» در محدوده جغرافیایی استان‌های اردبیل و آذربایجان شرقی پرداختند.
 
استاد نادر قیاسی خواننده، عاشیق کریم نیک‌خو نوازنده قوپوز، علی عباسی نوازنده بالابان در بخش «عاشیقی پارس‌آباد و گِرمی»، عاشیق امید جباری نوازنده قوپوز، عاشیق ابراهیم رنجور قره‌داغی نوازنده قوپوز، احمد خاتمی نوازنده بالابان و علی وطن‌خواه نوازنده قاوال در بخش «عاشیقی اَهَر» و عاشیق خلیل احمدی نوازنده قوپوز، سولدوز محمدی نوازنده بالابان و صحبت جبرئیلی نوازند قاوال در بخش «عاشیقی مشکین شهر» از جمله گروه‌هایی بودند که در بخش اول اولین روز فستیوال موسیقی نواحی آینه‌دار به اجرای برنامه پرداختند.
 
پس از پایان یافتن بخش اول برنامه‌ها، نوبت به اجرای بخش دوم برنامه با موضوع «قصه‌های دریاچه ارومیه» یا «ارومیه دریاچه سینین سوزلَری» با در نظر گرفتن محدوده جغرافیایی استان آذربایجان غربی رسید که در این بخش مصطفی بیکار نوازنده سورنا و توتک و شهروز بیکار نوازنده بوبوک توی «موسیقی عروسی»، عاشیق محمد علی محمودی، استاد اکبر یزدانی نوازنده 91 ساله توتک، سورنا و دوزله و یعقوب ولیزاده نوازنده تمبک «موسیقی قره پاپاغ نقده»، عاشیق اله‌وردی تقی‌زاده نوازنده قوپوز و عاشیق ابراهیم مهدی خالی نوازنده قوپوز «موسیقی عاشیقی خوی» و اکبر یزدانی نوازنده دوزله و یعقوب ولیزاده نوازنده تمبک «موسیقی قره پاپاغ» را برای تماشاگران اجرا کردند.
 
علی مغازه‌ای قبل از اجرای این بخش از برنامه با انتقاد از کم توجهی به برخی از هنرمندان موسیقی اقوام ایران گفت: «من امیدوارم دولت محترم و مسئولان سایر نهادهای دیگر ماجرای حقوق و بیمه هنرمندان موسیقی اقوام ایران را حل کنند. البته ما در دبیرخانه فستیوال موسیقی نواحی ‌دار مشغول برنامه‌ریزی‌هایی در این زمینه هستیم تا شاید مسئولان صدای ما را بشنوند. ما همچنان امیدواریم این برنامه‌ها به سهم خود در توجه دادن مخاطبان و مدیران به موسیقی اقوام ایرانی تأثیرگذار باشد. به اعتقاد من هنرمندانی که در این شب‌ها میزبان آنها هستیم مانند ارگ تبریز در حال از بین رفتن هستند و اگر شما به پنجه‌های زخمی نوازندگان گوش دهید می‌بینید که عین زخم‌های ارگ تبریز در برگیرنده دردل‌هایی است که واقعاً باید آنها را شنید. به عنوان مثال یکی از همین هنرمندان شریف بیش از 6 سال است که درگیر طی کردن پروسه‌های اداری تسهیلات بیمه‌ای هستند اما نمی‌دانم چه اتفاقی افتاده که هنوز پس از این همه مدت ماجرا و اتفاقاتی از این دست درحال بررسی است.»
 
این پژوهشگر موسیقی اقوام ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره حضور اکبر یزدانی نوازنده 91 ساله توتک، سورنا و دوزله در این دوره از فستیوال گفت: «باعث خوشحالی ما است که هنرمندی مانند اکبر یزدانی با 91 سال سن یا عاشیق اله‌وردی تقی‌زاده با شرایطی بسیار ویژه در فستیوال آینه‌دار حضور پیدا کردند. به اعتقاد ما، موسیقی این عزیزان موسیقی چند فرهنگی است که نشأت گرفته از هنر هنرمندانی است که به جا مانده از تاریخ ما هستند. پس باید قدر آنها را بدانیم و امیدوار باشیم که بالأخره روزی یکی از مدیران عزیز صدای این عزیزان را بشنوند.»
 
عاشیق محمدعلی محمودی هم که بعد از  15 سال دوباره در کنار اکبر یزدانی برای اجرای برنامه در فستیوال آینه‌دار قرار گرفته بود، قبل از آغاز اجرای خود گفت: «متأسفانه به دلیل ورود برخی از موسیقی‌ها به منطقه ما بیش از بیست سال است که خانه‌نشین شده‌ام، بنابراین از شما عزیزان می خواهم بیانِ عیانِ بنده را به استادی خودتان ببخشید. به هر حال من هر روز در خانه چشم به در دوخته‌ام که کسی من را برای اجرای برنامه در عروسی دعوت کند اما ما را دیگر کسی نمی شناسد. گویی در حال پریشانی هستیم اما همین که در این برنامه می‌توانیم میزبان شما عزیزان باشیم برای ما جای خوشحالی دارد.»
منبع: 
موسیقی ما
تاریخ انتشار : پنجشنبه 30 آذر 1396 - 10:55

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود آخرین بازمانده‌های عاشیق در رودکی نواختند | موسیقی ما