
گفتوگو با رامين بصيرتنيا، تهيهکنندهی آلبوم «سلام آقا»
ظرفيت موسيقی بيشتر از سينماست
موسیقی ما- علی بحرینی: خوانندههاى پاپ خصوصاً آنهایى كه به اسم و رسم رسیدهاند، معمولاً ترجیح مىدهند در یك آلبوم كنار یكدیگر قرار نگیرند. شاید یك تفكر «غلط» چنین باورى را به آنها منتقل كرده كه خوانندههاى «آماتور» باید آلبومهاى مشترك داشته باشند. نه آنهایى كه قبلاً آلبومهاى مستقل داشتهاند و به توفیق هم رسیدهاند!
فضاى لبریز از معنویت در ایام ماه محرم و ارادت قلبى ایرانیان به اسطوره مظلومیت باعث شد آلبومى با نام «سلام آقا» تولید شود كه در آن چهار تن از بهترین خوانندههاى حال حاضر پاپ ایران، اثرى شنیدنى و ماندگار را به پیشگاه سرور و سالار شهیدان پیشكش كنند.
رامین بصیرتنیا، مدیرعامل شركت تبلیغاتى تصویرگران دنیاى هنر، تهیهكننده آلبوم «سلام آقا» كه در تهیه آلبوم «خاموش» با صداى غلام كویتىپور هم نقش داشته، در مورد تولید متفاوتترین آلبوم سالیان اخیر، نحوه همكارىاش با خوانندهها، مراحلى كه براى اخذ مجوز و انتشار «سلام آقا» سپرى شد، حرفهاى جالبى دارد. روبهروى او نشستیم و در این گفتوگو جزئیات این آلبوم را شكافتیم.
تولید «سلام آقا» چطورى شكل گرفت و از كجا جرقه خورد؟
حدود یك ماه پیش به اتفاق فرزاد حسنى، محمد علیزاده و میلاد ترابى در یك جمع دوستانه حضور داشتیم. محمد علیزاده ترانه «خداى احساس» را با آهنگى كه خودش ساخته بود، برایمان خواند. همان روز این فكر به سرمان زد كه آلبومى را براى محرم امسال آماده كنیم و 24 ساعت بعد تصمیممان قطعى شد.
یعنى در «خداى احساس» این پتانسیل را مىدیدى كه پایه یك آلبوم قرار بگیرد؟
بله، هم «خداى احساس» شنیدنى بود و هم حرفهاى دوستانم دلگرمى مىداد تا براى تولید آلبوم مصمم بشویم.
براى سایر قطعات چه خوانندههایى مدنظرت بودند؟
من دوست داشتم چهار خواننده در این آلبوم حضور داشته باشند. اسمى كه مدنظر داشتیم هم «محرم» بود. علاقه داشتیم تا براى هر كدام از حروف كلمه «محرم» یك خواننده جذب كنیم كه اسمش با همان حرف آغاز شود. «میم» اول، محمد علیزاده بود، «ح» حسین زمان بود، «ر» رضا صادقى بود و «میم» دوم هم محسن چاوشى. هر كدام از آنها قرار بود دو قطعه را بخوانند. ضمن آن كه مهدى یغمایى هم قرار بود یك قطعه را بخواند و در حقیقت خواننده مهمان آلبوم باشد.
اما الان از حسین زمان خبرى نیست و مهدى یغمایى به جاى یك قطعه، چهار قطعه خوانده و حضورش در «سلام آقا» از دیگران بیشتر است!
متأسفانه آقاى زمان در جزیره كیش اقامت دارند و گرفتارىهایشان در این جزیره هم زیاد بود. ایشان به این پروژه لطف زیادى داشتند اما متأسفانه براى اجراى قطعات توسط ایشان با كمبود زمان روبرو شدیم و یكى از قطعات مورد نظر، آماده نشد و چون اصلاً فرصتى وجود نداشت هیچ چارهاى جز قطع همكارى وجود نداشت. ما زمان بسیار كمى دراختیار داشتیم و این آلبوم ظرف 17 روز مجوز گرفت. به همین دلیل قطعه «باحسین» كه قرار بود توسط آقاى زمان اجرا شود را به یغمایى سپردیم. او قبلاً قطعه «ماه قبیله» را در زمانى كه قرار بود خواننده مهمان باشد آماده كرده بود. در آخرین فرصتى كه وجود داشت مهدى اجراى دو آهنگ جدید (گل پرپر و شام غریبان) را هم به ما پیشنهاد داد. این دو قطعه، كاملاً آماده بودند و فقط نیاز به تنظیم و بازخوانى داشتند. با میلاد ترابى براى تنظیم فورى «شام غریبان» و «گل پرپر» به توافق رسیدیم. مشكل اصلى براى او هم مسأله كمبود زمان بود اما خدا را شكر تنظیمها را انجام داد و در آن روز و شبهاى سخت، همه ما را خوشحال كرد.
بعد از محمد علیزاده، براى آلبومى كه قرار بود اسمش «محرم» باشد با كدام خواننده مذاكره كردید؟
با محسن چاوشى حرف زدیم. چند دقیقه فكر كرد و براى همكارى به ما جواب منفى داد!
چرا؟
مسأله او هم كمبود زمان بود. هم نگران بود كه نتواند آهنگهایش را آماده كند و هم مىترسید كه آلبوم براى ماه محرم منتشر نشود.
پس چطورى قانع شد؟
اصرار كردیم و اطمینان دادیم با توجه به فضایى كه مورد نظرمان است هم او و هم ما به هدفمان مىرسیم! به چاوشى گفتم: تازمانى كه آلبوم مجوز نهایى را نگیرد، در موردش اطلاعرسانى نخواهیم كرد تا خداى ناكرده پیش هوادارانش بدقول نشود. وقتى اصرار ما را دید، چند دقیقه دیگر فكر كرد و جواب مثبت داد.
با رضا صادقى چه زمانى مذاكره كردید؟
یك روز بعد از آن كه با چاوشى به توافق رسیدیم، با آقاى زمان صحبت كردیم و همان روز هم از رضا صادقى ok گرفتیم. البته او هم مثل چاوشى نگران بود.
از چه بابت؟
مىگفت: «مىترسم نتوانم حق مطلب را ادا كنم.» حتى خیلى راحت و بىرودربایستى به ما گفت: «اگر كارهایم آن جورى كه دلم مىخواهد نشوند، آنها را در اختیارتان نمىگذارم.»
واكنش شما نسبت به این «شرط» چه بود؟ خصوصاً از این جهت كه كمبود زمان هم داشتید. صادقى كارهاى خودش را نمىپسندید، تكلیف چه مىشد؟
من مطمئن بودم در این آلبوم همه چیز خوب پیش خواهد رفت. اطمینان داشتم همه آهنگها دلنشین خواهد بود. چاوشى و صادقى آهنگهایشان را ظرف 48 ساعت ساختند و كمتر از یك هفته بعد سىدى نهایى را تحویل دادند. این در حالى بود كه هر دوى آنها هم به شدت درگیر بودند. محسن چاوشى باید براى یك مسأله خانوادگى به اهواز مىرفت اما پروازش را عقب انداخت و آهنگها را آماده كرد. رضا صادقى هم در یكى از شهرستانها كنسرت داشت و كامپیوترش را همراه خودش برد و در همان روزها دو قطعه خودش را آماده كرد.
فكر مىكنم ارزش كار صادقى و چاوشى وقتى بیشتر روشن مىشود كه بدانیم در همان زمان كوتاه، خودشان آهنگها را تنظیم كردند.
دقیقاً همینطور است.
با تنظیمكنندههاى دیگر دچار مشكل نشدید؟
به خدا نه! میلاد ترابى ظرف دو هفته، چهار قطعه را تنظیم كرد. مهدى یراحى هم بسیار همراه بود. از مهرداد احمدزاده هم واقعاً متشكرم كه از دبى به تهران آمد و تنظیم یكى از قطعهها را با همه وجود انجام داد.
به این سؤال صادقانه جواب بده: آیا خوانندهاى بود كه به پیشنهاد شما براى حضور در این آلبوم جواب منفى بدهد؟
خدا را شكر از هیچ خوانندهاى «نه» نشنیدیم.
الان كه آلبوم «سلام آقا» در دسترس مردم است، چند درصد از انتظارات نسبت به آن برآورده شده؟
هشتاددرصد.
اگر زمان بیشترى در اختیار داشتى، به رضایت «صددرصد» مىرسیدى؟
صددرصد! اما من دوست داشتم آلبوم با نمره 18 بیرون بیاید نه اینكه نمره 20 بگیرد اما منتشر نشود!
كنار هم قرار گرفتن چهار خواننده با چهار سلیقه كاملاً مختلف، به مدیریت بالایى نیاز داشت. توانستى این مدیریت را اعمال كنى؟
به نظر من این آلبوم در «دل» بچهها مدیریت شد. اتفاقاً خیلى خوشحالم كه سلیقههاى مختلفى در این آلبوم وجود دارد. شعارم از همان ابتداى تولید این بود كه هر مخاطبى، یك جور فضا را در موسیقى دوست دارد و با توجه به اینكه همه ایرانىها به امام حسین (ع) ارادت دارند، بهتر است «سلام آقا» آلبومى باشد كه همه سلیقهها را پوشش بدهد.
نگران نیستى كه اهالى موسیقى، این آلبوم را به «یكدست نبودن» متهم كنند؟
ما این آلبوم را براى مردم تولید كردیم، نه اهالى موسیقى! فكر مىكنم در طول هر سال دهها آلبوم كه منتقدان و اهالى موسیقى بتوانند آنها را بررسى كنند، منتشر مىشود! «سلام آقا» با آلبومهاى رایج در موسیقى پاپ، قابل مقایسه نیست. چون تفكر آن، زمان و شرایط تولیدش كاملاً متفاوت است.
«سلام آقا» آلبوم پرهزینهاى بود؟
بله، البته ما به هیچ كس بابت دستمزدش «نه» نگفتیم و سعى كردیم قدرشناس باشیم. این نكته را هم حتماً باید بگویم كه چاوشى و صادقى هر كدام یك قطعه را بدون دریافت دستمزد به آلبوم هدیه كردند...
اما احتمالاً براى قطعه دیگرشان پول خیلى خوبى گرفتهاند!
اگر قیمت آلبومهاى ده، یازده قطعهاى آنها را با قیمت آهنگى كه در اختیار «سلام آقا» گذاشتند مقایسه كنیم، باید گفت كه صادقى و چاوشى دستمزد زیادى از ما نگرفتند. موقعیت این دو نفر در موسیقى ما، یك موقعیت كاملاً ویژه است و هرگز لطفشان را فراموش نمیكنم.
دستمزد چاوشى بیشتر بود یا صادقى؟
تقریباً هر دو به یك اندازه دستمزد گرفتند.
براى خوانندهها وقتى قرار است در یك آلبوم یا یك كنسرت كنار هم قرار بگیرند، حساسیتهایى به وجود مىآید. در آلبوم «هشت» كه البته منتشر نشد، هشت خواننده حضور داشتند كه آهنگهایشان براساس حروف الفبا در آلبوم جا گرفت و از طرف دیگر اسم آلبوم هم متعلق به هیچ كدام از قطعات نبود اما در «سلام آقا» نظم الفبایى وجود ندارد و آهنگى از جوانترین خواننده این آلبوم (محمد علیزاده) به عنوان قطعه اول شنیده مىشود و اسم همین قطعه را هم روى آلبوم گذاشتهاید.
همانطور كه گفتم آلبوم با قطعه «خداى احساس» یا «سلام آقا» استارت خورد و در حقیقت فلسفه آلبوم هم سلام و احترام به امام حسین (ع) بود. اگر این آهنگ ساخته نمىشد، شاید اصلاً آلبومى هم به وجود نمىآمد...
رضا صادقى و محسن چاوشى نپرسیدند كه قرار است كار چه خوانندهاى در ابتداى آلبوم قرار بگیرد؟
چرا سؤال كردند اما این مسأله برایشان چندان مهم نبود. براى همه ما مهم این بود كه آلبوم در دهه اول محرم منتشر شود كه خدا را شكر این اتفاق رخ داد.
به گواه شناسنامه آلبوم و حرفهایى كه تا حالا زدهاى محمد علیزاده، مهدى یغمایى، محسن چاوشى، رضا صادقى و میلاد ترابى «هسته» اصلى «سلام آقا» را تشكیل دادهاند. جز این پنج نفر چه كسانى در خلق این آلبوم نقش داشتند؟
فرزاد حسنى یكى از كسانى بود كه نطفه این آلبوم با او بسته شد و یكى از ترانههایش را هم در اختیار ما گذاشت. قرار بود فرزاد قسمتى از تولید این آلبوم را هم انجام بدهد كه متأسفانه مقدور نشد. از زحمات احسان حاجیان هرچه بگویم كم گفتهام. او براى تولید این آلبوم زحمات زیادى كشید و هفده روز بىوقفه با همه عوامل در ارتباط بود. من احسان را «پدر» این آلبوم مىدانم. آقاى بمانى در دو قطعه با ترانههایش خوش درخشید. قطعه «باحسین» در حقیقت بالاترین اوجى است كه مىتوانستم براى پایان آلبوم تصور كنم. مهدى یراحى براى «سلام آقا» دو ملودى ساخت و یك قطعه را هم تنظیم كرد تا نقش مهمى داشته باشد. او هم در آن روزها، مشكلات شخصى داشت و سه بار به اهواز رفت و به تهران برگشت و سرانجام كارش را با بهترین كیفیت در اختیارمان گذاشت. ایمان حجت علیرغم آن كه باید در كنسرتهاى متعددى روى صحنه مىرفت، سه شبانهروز براى میكس و مسترینگ آلبوم زحمت كشید و سىدى نهایى را در روزى كه باید با فرهاد جواهركلام روى صحنه مىرفت، به ما تحویل داد. در «سلام آقا» حضور معنوى سه نفر را هم به شدت احساس مىكنم. سه شاعرى كه در میان ما نیستند اما سرودههایشان آنقدر پرقدرت بوده كه امروز هم تكان دهنده است. مرحوم آغاسى تا چند روز پیش در ذهن من آنقدر بزرگ بود كه هرگز تصور نمىكردم روزى آلبومى را تهیه كنم و در آن شعرى از ایشان اجرا شود. خائف و سیداحمد موسوى هم گرچه در میان ما نیستند اما با حضورشان در «سلام آقا» ثابت مىكند كه هنرمند همیشه زنده است.
اگر قرار باشد به عنوان مخاطب، از هر خواننده «سلام آقا» یك قطعه را انتخاب كنى، به كدام آهنگها اشاره مىكنى؟
از علیزاده «خداى احساس»، از صادقى «مرثیه» و از یغمایى «با حسین» را انتخاب مىكنم. در مورد آهنگهاى چاوشى هم بهتر است خودش نظر بدهد چون انتخاب یكى از آهنگهایش در این آلبوم براى من سخت است!
در طول تولید «سلام آقا» خوشقولترین خواننده چه كسى بود؟
اصلاً بدقول نداشتیم، اما محسن چاوشى از همه خوشقولتر بود.
فكر مىكنم در میان خوانندههاى «سلام آقا» برنده بزرگ مهدى یغمایى باشد كه توانایىهاى فوقالعادهاى را در یك آلبوم پرفروش از خودش نشان داده و ثابت كرده جزو خوانندههاى درجه یك موسیقى پاپ ایران است.
به نظر من تمام خوانندههاى این آلبوم «برنده» هستند چون توانستند آنچه در دلشان مىگذرد را در اختیار مردم قرار بدهند. «سلام آقا» از آن جهت براى یغمایى، برگ برنده به حساب مىآید كه تصورمىكنم اتفاقى كه باید با دو آلبوم براى او رخ مىداد، با همین آلبوم برایش به وجود آمده است...
سه خواننده دیگر بابت اینكه یغمایى در «سلام آقا» چهار قطعه خوانده و آنها دو قطعه اعتراضى نكردند؟
تا الان كه خبرى از اعتراض نبوده، فكر نمىكنم كسى مهدى را نفى كند!
تولید فشرده 10 قطعه این آلبوم وقتى نتیجه داد كه «سلام آقا» خیلى زود مجوز گرفت و توانست در ماه محرم به دست مردم برسد. در دفتر موسیقى ارشاد چه گذشت؟
صدور مجوز براى یك آلبوم مذهبى، آن هم در قالب پاپ یكى از اتفاقاتى است كه مىتواند مدیر دفتر موسیقى را از روى صندلىاش بلند كند اما دكتر خبرى مدیرى هستند كه در اوج شجاعت تصمیم مىگیرند و «تز» خودشان را دنبال مىكنند. «سلام آقا» صرف نظر از اینكه من تهیهكنندهاش هستم، به نظر من یك اتفاق جدید در موسیقى است. انتشارش به صورت مجاز باعث مىشود بسیارى از مردم كه در ایام محرم «دلآشوب» هستند، آثار مناسبتى گوش بدهند. آن هم آثارى كه كارشناسى شدهاند. پیش از مراجعه به دفتر موسیقى ارشاد، تصور نمىكردم با این همه انرژى مثبت روبرو شوم اما همه برخوردها عالى بود. دلیل خاصى وجود نداشت تا در مراحل صدور مجوز این آلبوم تسریع شود اما لطف همه مسئولان دفتر موسیقى شامل حال ما شد و «سلام آقا» با مساعدتهاى آنان و خصوصاً دكتر خبرى در همان زمانى كه آرزو مىكردیم مجوز گرفت.
معمولاً مدیران فرهنگى ما به دنبال دردسر نیستند و ترجیح مىدهند همه چیز «عادى» پیش برود!
خدا را شكر دكتر خبرى مىخواهند یك مدیر تأثیر گذار باشند. ایشان در حق این آلبوم بزرگى كردند. آلبوم ما به راحتى مىتوانست مجوز نگیرد و هرگز منتشر نشود! در دفتر موسیقى ارشاد نظرات روى «سلام آقا» فوقالعاده مثبت بود تا جایى كه به ما پیشنهاد شد با قطعات همین آلبوم طى ایام ماه محرم در تالار وحدت برنامه داشته باشیم.
آلبوم همان طورى كه به ارشاد ارائه شد، مجوز گرفت یا...؟
نه، سه مورد اصلاحیه داشتیم. البته اصلاحیهها، جنبه فنى داشت نه محتوایى و مىخواهم بگویم كه این اصلاحیهها به آلبوم خیلى كمك كرد و واقعاً اصلاحیه بود. الان وقتى قطعه «مرثیه» را به صورت اصلاح شدهاش گوش مىدهم و آن را با نسخه اولیهاش مقایسه مىكنم، بیشتر لذت مىبرم.
نگران نبودى كه آلبوم مجوز نگیرد؟
در كارى كه همه معادلات درست پیش مىرفت، هرگز به مسائل منفى فكر نكردم.
چرا در زمان تولید آلبوم، هیچ اطلاعرسانى و تبلیغ خاصى انجام ندادید؟
نمیخواستیم بعضىها روى این حركت حساس شوند. اگر خبر تولید این آلبوم بیرون مىآمد، براى ما این مسئولیت به وجود مىآمد كه حتماً باید تا تاریخ مشخصى آلبوم بیرون بیاید و این در صورتى بود كه باید مراحل مجوز آلبوم طى مىشد. از انرژىهاى خارجى فوقالعاده مىترسیدم و به همین دلیل هیچكس جز كسانى كه درگیر تولید آلبوم بودند، نمىدانستند كه ما مشغول آماده كردن «سلام آقا» هستیم. جالب است كه به شما بگویم من پیش از تولید این آلبوم نه رضا صادقى را دیده بودم و نه محسن چاوشى را! و جالبتر اینكه بگویم رضا صادقى را هنوز هم ندیدهام اما در طول هفتههاى اخیر دلهایمان به یكدیگر آنقدر نزدیك شده كه خودم هم تعجب مىكنم. با محسن چاوشى هر روز در ارتباطم. روزى كه «سلام آقا» منتشر شد، تماس گرفت و تبریك گفت و مرا شرمنده كرد. با پیگیرىها و مهربانىهاى چاوشى متوجه شدم كه چطورى یك هنرمند مثل او به اوج میرسد.
چرا وقتى آلبوم مجوز گرفت، آن را براى پخش به موسسه دنیاى تصویر كه تا حالا بیشتر در زمینه پخش سىدىهاى سینمایى فعال است، قرار دادى؟
ابتدا با یكى از تهیهكنندههاى موسیقى درباره «سلام آقا» مذاكره كردیم اما به توافق نرسیدیم. مهمترین خواسته من این بود كه «سلام آقا» طى كوتاهترین زمان ممكن در بیشترین مراكز فروش وجود داشته باشد كه خدا را شكر همینطور هم شد. اتفاقاً براى تداوم حضور شركت تصویرگران دنیاى هنر با آقاى جواد معمارى حرفهایى زدهایم و به توافقاتى دست پیدا كردهایم. چون هر دوى ما بر این باوریم كه مىتوان از پتانسیلهاى موسیقى استفادهاى بهینه داشت. جواد معمارى مدیرعامل تصویر دنیاى هنر و حسین معمارى و محمود گودرزى وقتى آلبوم را شنیدند، به شدت تحت تأثیر قرار گرفتند و گفتند: «تمام اعتبارمان را مىگذاریم تا این آلبوم به بهترین شكل منتشر شود.»پخش تصویر دنیای هنر بدون شك قویترین پخش موجود در ویدئو رسانه است.
به نظر تو، موسیقى این ظرفیت را دارد تا در ویدئورسانه با فیلمهاى سینمایى رقابت كند یا خیر؟
من ظرفیت موسیقى را خیلى بیشتر از سینما مىدانم چون نقش یك آهنگ را نمىتوان با هیچ فیلمى مقایسه كرد. من در طول این مدت از هیچكس در موسیقى بدى ندیدم اما متأسفانه انگار در موسیقى سیاستى وجود دارد كه خوانندهها نباید بزرگ شوند. در سینما این سیاست حاكم نیست و همه آدمها سعى مىكنند فیلمى را بالا ببرند. این اتفاق در سینما براى «اخراجىها» و «درباره الى» افتاد اما در موسیقى تمام اتفاقها فقط براى استادشجریان مىافتد و از بقیه خصوصاً خوانندههاى پاپ، در راستاى همان سیاست غافل هستیم. اگر نیمى از كارهایى كه در سینما انجام شده، براى موسیقى شكل بگیرد، موسیقى خیلى بزرگتر از سینما خواهد شد. یكى از راههاى رسیدن به این هدف، فرهنگسازى است.
شخصا امید دارى كه «سلام آقا» از فیلم «درباره الى» پرفروشتر بشود؟
من بعید نمىدانم.
در رقابت «سلام آقا» با «خاموش» فكر مىكنى كدام یك برنده شود؟
نمىتوانم دقیقاً نظر بدهم. از یك طرف سرقفلى آلبومهاى ماه محرم به نام آقاى كویتىپور است اما از طرف دیگر خوانندهها در «سلام آقا» برترى آمارى دارند.
تهیهكنندگى در موسیقى را ادامه مىدهى؟
به صورت جدى خیر اما سعى مىكنم در مقاطع خاص تك مضرابهایى داشته باشم.
آیا تهیهكنندهاى بوده كه تحت تأثیرش قرار بگیرى؟
من رفتار و كردار حرفهاى محسن رجبپور را بسیار مىپسندم. او از جمله كسانى است كه طى سالهاى فعالیتاش در موسیقى به هنرمندان شخصیت داده است.
احتمال دارد «سلام آقا- 2» هم سال آینده منتشر شود؟
باید تكلیف آلبومى كه امسال بیرون آمده روشن شود. اما براى «سلام آقا- 2» هم فكرهایى دارم.
مثلاً؟
وقتى توانستم فكرهایم را عملى كنم و آلبوم مجوز گرفت، متوجه مىشوید اما فعلاً همینقدر بگویم كه براى خوانندهها و هنرمندان «سلام آقا- 1» سنگ تمام خواهد گذاشت.
حرف آخر؟
طبق معمول اغلب مصاحبهها مىخواهم از چند نفر تشكر كنم: از دوست خوبم احسان حاجیان كه روى همراهىاش همیشه حساب كردهام، از محمود گودرزى و حسین معمارى كه واقعاً برادرانه در تمام ماههاى اخیر به من كمك كردند، از جناب آقاى سعید كریمى، آقاى بمانى و همینطور دوست خوبم مسعود سلیمانى هم متشكرم... راستى از تمام دوستانى كه شاید نامشان از قلم افتاده باشد نیز حلالیت مىطلبم.
فضاى لبریز از معنویت در ایام ماه محرم و ارادت قلبى ایرانیان به اسطوره مظلومیت باعث شد آلبومى با نام «سلام آقا» تولید شود كه در آن چهار تن از بهترین خوانندههاى حال حاضر پاپ ایران، اثرى شنیدنى و ماندگار را به پیشگاه سرور و سالار شهیدان پیشكش كنند.
رامین بصیرتنیا، مدیرعامل شركت تبلیغاتى تصویرگران دنیاى هنر، تهیهكننده آلبوم «سلام آقا» كه در تهیه آلبوم «خاموش» با صداى غلام كویتىپور هم نقش داشته، در مورد تولید متفاوتترین آلبوم سالیان اخیر، نحوه همكارىاش با خوانندهها، مراحلى كه براى اخذ مجوز و انتشار «سلام آقا» سپرى شد، حرفهاى جالبى دارد. روبهروى او نشستیم و در این گفتوگو جزئیات این آلبوم را شكافتیم.
تولید «سلام آقا» چطورى شكل گرفت و از كجا جرقه خورد؟
حدود یك ماه پیش به اتفاق فرزاد حسنى، محمد علیزاده و میلاد ترابى در یك جمع دوستانه حضور داشتیم. محمد علیزاده ترانه «خداى احساس» را با آهنگى كه خودش ساخته بود، برایمان خواند. همان روز این فكر به سرمان زد كه آلبومى را براى محرم امسال آماده كنیم و 24 ساعت بعد تصمیممان قطعى شد.
یعنى در «خداى احساس» این پتانسیل را مىدیدى كه پایه یك آلبوم قرار بگیرد؟
بله، هم «خداى احساس» شنیدنى بود و هم حرفهاى دوستانم دلگرمى مىداد تا براى تولید آلبوم مصمم بشویم.
براى سایر قطعات چه خوانندههایى مدنظرت بودند؟
من دوست داشتم چهار خواننده در این آلبوم حضور داشته باشند. اسمى كه مدنظر داشتیم هم «محرم» بود. علاقه داشتیم تا براى هر كدام از حروف كلمه «محرم» یك خواننده جذب كنیم كه اسمش با همان حرف آغاز شود. «میم» اول، محمد علیزاده بود، «ح» حسین زمان بود، «ر» رضا صادقى بود و «میم» دوم هم محسن چاوشى. هر كدام از آنها قرار بود دو قطعه را بخوانند. ضمن آن كه مهدى یغمایى هم قرار بود یك قطعه را بخواند و در حقیقت خواننده مهمان آلبوم باشد.
اما الان از حسین زمان خبرى نیست و مهدى یغمایى به جاى یك قطعه، چهار قطعه خوانده و حضورش در «سلام آقا» از دیگران بیشتر است!
متأسفانه آقاى زمان در جزیره كیش اقامت دارند و گرفتارىهایشان در این جزیره هم زیاد بود. ایشان به این پروژه لطف زیادى داشتند اما متأسفانه براى اجراى قطعات توسط ایشان با كمبود زمان روبرو شدیم و یكى از قطعات مورد نظر، آماده نشد و چون اصلاً فرصتى وجود نداشت هیچ چارهاى جز قطع همكارى وجود نداشت. ما زمان بسیار كمى دراختیار داشتیم و این آلبوم ظرف 17 روز مجوز گرفت. به همین دلیل قطعه «باحسین» كه قرار بود توسط آقاى زمان اجرا شود را به یغمایى سپردیم. او قبلاً قطعه «ماه قبیله» را در زمانى كه قرار بود خواننده مهمان باشد آماده كرده بود. در آخرین فرصتى كه وجود داشت مهدى اجراى دو آهنگ جدید (گل پرپر و شام غریبان) را هم به ما پیشنهاد داد. این دو قطعه، كاملاً آماده بودند و فقط نیاز به تنظیم و بازخوانى داشتند. با میلاد ترابى براى تنظیم فورى «شام غریبان» و «گل پرپر» به توافق رسیدیم. مشكل اصلى براى او هم مسأله كمبود زمان بود اما خدا را شكر تنظیمها را انجام داد و در آن روز و شبهاى سخت، همه ما را خوشحال كرد.
بعد از محمد علیزاده، براى آلبومى كه قرار بود اسمش «محرم» باشد با كدام خواننده مذاكره كردید؟
با محسن چاوشى حرف زدیم. چند دقیقه فكر كرد و براى همكارى به ما جواب منفى داد!
چرا؟
مسأله او هم كمبود زمان بود. هم نگران بود كه نتواند آهنگهایش را آماده كند و هم مىترسید كه آلبوم براى ماه محرم منتشر نشود.
پس چطورى قانع شد؟
اصرار كردیم و اطمینان دادیم با توجه به فضایى كه مورد نظرمان است هم او و هم ما به هدفمان مىرسیم! به چاوشى گفتم: تازمانى كه آلبوم مجوز نهایى را نگیرد، در موردش اطلاعرسانى نخواهیم كرد تا خداى ناكرده پیش هوادارانش بدقول نشود. وقتى اصرار ما را دید، چند دقیقه دیگر فكر كرد و جواب مثبت داد.
با رضا صادقى چه زمانى مذاكره كردید؟
یك روز بعد از آن كه با چاوشى به توافق رسیدیم، با آقاى زمان صحبت كردیم و همان روز هم از رضا صادقى ok گرفتیم. البته او هم مثل چاوشى نگران بود.
از چه بابت؟
مىگفت: «مىترسم نتوانم حق مطلب را ادا كنم.» حتى خیلى راحت و بىرودربایستى به ما گفت: «اگر كارهایم آن جورى كه دلم مىخواهد نشوند، آنها را در اختیارتان نمىگذارم.»
واكنش شما نسبت به این «شرط» چه بود؟ خصوصاً از این جهت كه كمبود زمان هم داشتید. صادقى كارهاى خودش را نمىپسندید، تكلیف چه مىشد؟
من مطمئن بودم در این آلبوم همه چیز خوب پیش خواهد رفت. اطمینان داشتم همه آهنگها دلنشین خواهد بود. چاوشى و صادقى آهنگهایشان را ظرف 48 ساعت ساختند و كمتر از یك هفته بعد سىدى نهایى را تحویل دادند. این در حالى بود كه هر دوى آنها هم به شدت درگیر بودند. محسن چاوشى باید براى یك مسأله خانوادگى به اهواز مىرفت اما پروازش را عقب انداخت و آهنگها را آماده كرد. رضا صادقى هم در یكى از شهرستانها كنسرت داشت و كامپیوترش را همراه خودش برد و در همان روزها دو قطعه خودش را آماده كرد.
فكر مىكنم ارزش كار صادقى و چاوشى وقتى بیشتر روشن مىشود كه بدانیم در همان زمان كوتاه، خودشان آهنگها را تنظیم كردند.
دقیقاً همینطور است.
با تنظیمكنندههاى دیگر دچار مشكل نشدید؟
به خدا نه! میلاد ترابى ظرف دو هفته، چهار قطعه را تنظیم كرد. مهدى یراحى هم بسیار همراه بود. از مهرداد احمدزاده هم واقعاً متشكرم كه از دبى به تهران آمد و تنظیم یكى از قطعهها را با همه وجود انجام داد.
به این سؤال صادقانه جواب بده: آیا خوانندهاى بود كه به پیشنهاد شما براى حضور در این آلبوم جواب منفى بدهد؟
خدا را شكر از هیچ خوانندهاى «نه» نشنیدیم.
الان كه آلبوم «سلام آقا» در دسترس مردم است، چند درصد از انتظارات نسبت به آن برآورده شده؟
هشتاددرصد.
اگر زمان بیشترى در اختیار داشتى، به رضایت «صددرصد» مىرسیدى؟
صددرصد! اما من دوست داشتم آلبوم با نمره 18 بیرون بیاید نه اینكه نمره 20 بگیرد اما منتشر نشود!
كنار هم قرار گرفتن چهار خواننده با چهار سلیقه كاملاً مختلف، به مدیریت بالایى نیاز داشت. توانستى این مدیریت را اعمال كنى؟
به نظر من این آلبوم در «دل» بچهها مدیریت شد. اتفاقاً خیلى خوشحالم كه سلیقههاى مختلفى در این آلبوم وجود دارد. شعارم از همان ابتداى تولید این بود كه هر مخاطبى، یك جور فضا را در موسیقى دوست دارد و با توجه به اینكه همه ایرانىها به امام حسین (ع) ارادت دارند، بهتر است «سلام آقا» آلبومى باشد كه همه سلیقهها را پوشش بدهد.
نگران نیستى كه اهالى موسیقى، این آلبوم را به «یكدست نبودن» متهم كنند؟
ما این آلبوم را براى مردم تولید كردیم، نه اهالى موسیقى! فكر مىكنم در طول هر سال دهها آلبوم كه منتقدان و اهالى موسیقى بتوانند آنها را بررسى كنند، منتشر مىشود! «سلام آقا» با آلبومهاى رایج در موسیقى پاپ، قابل مقایسه نیست. چون تفكر آن، زمان و شرایط تولیدش كاملاً متفاوت است.
«سلام آقا» آلبوم پرهزینهاى بود؟
بله، البته ما به هیچ كس بابت دستمزدش «نه» نگفتیم و سعى كردیم قدرشناس باشیم. این نكته را هم حتماً باید بگویم كه چاوشى و صادقى هر كدام یك قطعه را بدون دریافت دستمزد به آلبوم هدیه كردند...
اما احتمالاً براى قطعه دیگرشان پول خیلى خوبى گرفتهاند!
اگر قیمت آلبومهاى ده، یازده قطعهاى آنها را با قیمت آهنگى كه در اختیار «سلام آقا» گذاشتند مقایسه كنیم، باید گفت كه صادقى و چاوشى دستمزد زیادى از ما نگرفتند. موقعیت این دو نفر در موسیقى ما، یك موقعیت كاملاً ویژه است و هرگز لطفشان را فراموش نمیكنم.
دستمزد چاوشى بیشتر بود یا صادقى؟
تقریباً هر دو به یك اندازه دستمزد گرفتند.
براى خوانندهها وقتى قرار است در یك آلبوم یا یك كنسرت كنار هم قرار بگیرند، حساسیتهایى به وجود مىآید. در آلبوم «هشت» كه البته منتشر نشد، هشت خواننده حضور داشتند كه آهنگهایشان براساس حروف الفبا در آلبوم جا گرفت و از طرف دیگر اسم آلبوم هم متعلق به هیچ كدام از قطعات نبود اما در «سلام آقا» نظم الفبایى وجود ندارد و آهنگى از جوانترین خواننده این آلبوم (محمد علیزاده) به عنوان قطعه اول شنیده مىشود و اسم همین قطعه را هم روى آلبوم گذاشتهاید.
همانطور كه گفتم آلبوم با قطعه «خداى احساس» یا «سلام آقا» استارت خورد و در حقیقت فلسفه آلبوم هم سلام و احترام به امام حسین (ع) بود. اگر این آهنگ ساخته نمىشد، شاید اصلاً آلبومى هم به وجود نمىآمد...
رضا صادقى و محسن چاوشى نپرسیدند كه قرار است كار چه خوانندهاى در ابتداى آلبوم قرار بگیرد؟
چرا سؤال كردند اما این مسأله برایشان چندان مهم نبود. براى همه ما مهم این بود كه آلبوم در دهه اول محرم منتشر شود كه خدا را شكر این اتفاق رخ داد.
به گواه شناسنامه آلبوم و حرفهایى كه تا حالا زدهاى محمد علیزاده، مهدى یغمایى، محسن چاوشى، رضا صادقى و میلاد ترابى «هسته» اصلى «سلام آقا» را تشكیل دادهاند. جز این پنج نفر چه كسانى در خلق این آلبوم نقش داشتند؟
فرزاد حسنى یكى از كسانى بود كه نطفه این آلبوم با او بسته شد و یكى از ترانههایش را هم در اختیار ما گذاشت. قرار بود فرزاد قسمتى از تولید این آلبوم را هم انجام بدهد كه متأسفانه مقدور نشد. از زحمات احسان حاجیان هرچه بگویم كم گفتهام. او براى تولید این آلبوم زحمات زیادى كشید و هفده روز بىوقفه با همه عوامل در ارتباط بود. من احسان را «پدر» این آلبوم مىدانم. آقاى بمانى در دو قطعه با ترانههایش خوش درخشید. قطعه «باحسین» در حقیقت بالاترین اوجى است كه مىتوانستم براى پایان آلبوم تصور كنم. مهدى یراحى براى «سلام آقا» دو ملودى ساخت و یك قطعه را هم تنظیم كرد تا نقش مهمى داشته باشد. او هم در آن روزها، مشكلات شخصى داشت و سه بار به اهواز رفت و به تهران برگشت و سرانجام كارش را با بهترین كیفیت در اختیارمان گذاشت. ایمان حجت علیرغم آن كه باید در كنسرتهاى متعددى روى صحنه مىرفت، سه شبانهروز براى میكس و مسترینگ آلبوم زحمت كشید و سىدى نهایى را در روزى كه باید با فرهاد جواهركلام روى صحنه مىرفت، به ما تحویل داد. در «سلام آقا» حضور معنوى سه نفر را هم به شدت احساس مىكنم. سه شاعرى كه در میان ما نیستند اما سرودههایشان آنقدر پرقدرت بوده كه امروز هم تكان دهنده است. مرحوم آغاسى تا چند روز پیش در ذهن من آنقدر بزرگ بود كه هرگز تصور نمىكردم روزى آلبومى را تهیه كنم و در آن شعرى از ایشان اجرا شود. خائف و سیداحمد موسوى هم گرچه در میان ما نیستند اما با حضورشان در «سلام آقا» ثابت مىكند كه هنرمند همیشه زنده است.
اگر قرار باشد به عنوان مخاطب، از هر خواننده «سلام آقا» یك قطعه را انتخاب كنى، به كدام آهنگها اشاره مىكنى؟
از علیزاده «خداى احساس»، از صادقى «مرثیه» و از یغمایى «با حسین» را انتخاب مىكنم. در مورد آهنگهاى چاوشى هم بهتر است خودش نظر بدهد چون انتخاب یكى از آهنگهایش در این آلبوم براى من سخت است!
در طول تولید «سلام آقا» خوشقولترین خواننده چه كسى بود؟
اصلاً بدقول نداشتیم، اما محسن چاوشى از همه خوشقولتر بود.
فكر مىكنم در میان خوانندههاى «سلام آقا» برنده بزرگ مهدى یغمایى باشد كه توانایىهاى فوقالعادهاى را در یك آلبوم پرفروش از خودش نشان داده و ثابت كرده جزو خوانندههاى درجه یك موسیقى پاپ ایران است.
به نظر من تمام خوانندههاى این آلبوم «برنده» هستند چون توانستند آنچه در دلشان مىگذرد را در اختیار مردم قرار بدهند. «سلام آقا» از آن جهت براى یغمایى، برگ برنده به حساب مىآید كه تصورمىكنم اتفاقى كه باید با دو آلبوم براى او رخ مىداد، با همین آلبوم برایش به وجود آمده است...
سه خواننده دیگر بابت اینكه یغمایى در «سلام آقا» چهار قطعه خوانده و آنها دو قطعه اعتراضى نكردند؟
تا الان كه خبرى از اعتراض نبوده، فكر نمىكنم كسى مهدى را نفى كند!
تولید فشرده 10 قطعه این آلبوم وقتى نتیجه داد كه «سلام آقا» خیلى زود مجوز گرفت و توانست در ماه محرم به دست مردم برسد. در دفتر موسیقى ارشاد چه گذشت؟
صدور مجوز براى یك آلبوم مذهبى، آن هم در قالب پاپ یكى از اتفاقاتى است كه مىتواند مدیر دفتر موسیقى را از روى صندلىاش بلند كند اما دكتر خبرى مدیرى هستند كه در اوج شجاعت تصمیم مىگیرند و «تز» خودشان را دنبال مىكنند. «سلام آقا» صرف نظر از اینكه من تهیهكنندهاش هستم، به نظر من یك اتفاق جدید در موسیقى است. انتشارش به صورت مجاز باعث مىشود بسیارى از مردم كه در ایام محرم «دلآشوب» هستند، آثار مناسبتى گوش بدهند. آن هم آثارى كه كارشناسى شدهاند. پیش از مراجعه به دفتر موسیقى ارشاد، تصور نمىكردم با این همه انرژى مثبت روبرو شوم اما همه برخوردها عالى بود. دلیل خاصى وجود نداشت تا در مراحل صدور مجوز این آلبوم تسریع شود اما لطف همه مسئولان دفتر موسیقى شامل حال ما شد و «سلام آقا» با مساعدتهاى آنان و خصوصاً دكتر خبرى در همان زمانى كه آرزو مىكردیم مجوز گرفت.
معمولاً مدیران فرهنگى ما به دنبال دردسر نیستند و ترجیح مىدهند همه چیز «عادى» پیش برود!
خدا را شكر دكتر خبرى مىخواهند یك مدیر تأثیر گذار باشند. ایشان در حق این آلبوم بزرگى كردند. آلبوم ما به راحتى مىتوانست مجوز نگیرد و هرگز منتشر نشود! در دفتر موسیقى ارشاد نظرات روى «سلام آقا» فوقالعاده مثبت بود تا جایى كه به ما پیشنهاد شد با قطعات همین آلبوم طى ایام ماه محرم در تالار وحدت برنامه داشته باشیم.
آلبوم همان طورى كه به ارشاد ارائه شد، مجوز گرفت یا...؟
نه، سه مورد اصلاحیه داشتیم. البته اصلاحیهها، جنبه فنى داشت نه محتوایى و مىخواهم بگویم كه این اصلاحیهها به آلبوم خیلى كمك كرد و واقعاً اصلاحیه بود. الان وقتى قطعه «مرثیه» را به صورت اصلاح شدهاش گوش مىدهم و آن را با نسخه اولیهاش مقایسه مىكنم، بیشتر لذت مىبرم.
نگران نبودى كه آلبوم مجوز نگیرد؟
در كارى كه همه معادلات درست پیش مىرفت، هرگز به مسائل منفى فكر نكردم.
چرا در زمان تولید آلبوم، هیچ اطلاعرسانى و تبلیغ خاصى انجام ندادید؟
نمیخواستیم بعضىها روى این حركت حساس شوند. اگر خبر تولید این آلبوم بیرون مىآمد، براى ما این مسئولیت به وجود مىآمد كه حتماً باید تا تاریخ مشخصى آلبوم بیرون بیاید و این در صورتى بود كه باید مراحل مجوز آلبوم طى مىشد. از انرژىهاى خارجى فوقالعاده مىترسیدم و به همین دلیل هیچكس جز كسانى كه درگیر تولید آلبوم بودند، نمىدانستند كه ما مشغول آماده كردن «سلام آقا» هستیم. جالب است كه به شما بگویم من پیش از تولید این آلبوم نه رضا صادقى را دیده بودم و نه محسن چاوشى را! و جالبتر اینكه بگویم رضا صادقى را هنوز هم ندیدهام اما در طول هفتههاى اخیر دلهایمان به یكدیگر آنقدر نزدیك شده كه خودم هم تعجب مىكنم. با محسن چاوشى هر روز در ارتباطم. روزى كه «سلام آقا» منتشر شد، تماس گرفت و تبریك گفت و مرا شرمنده كرد. با پیگیرىها و مهربانىهاى چاوشى متوجه شدم كه چطورى یك هنرمند مثل او به اوج میرسد.
چرا وقتى آلبوم مجوز گرفت، آن را براى پخش به موسسه دنیاى تصویر كه تا حالا بیشتر در زمینه پخش سىدىهاى سینمایى فعال است، قرار دادى؟
ابتدا با یكى از تهیهكنندههاى موسیقى درباره «سلام آقا» مذاكره كردیم اما به توافق نرسیدیم. مهمترین خواسته من این بود كه «سلام آقا» طى كوتاهترین زمان ممكن در بیشترین مراكز فروش وجود داشته باشد كه خدا را شكر همینطور هم شد. اتفاقاً براى تداوم حضور شركت تصویرگران دنیاى هنر با آقاى جواد معمارى حرفهایى زدهایم و به توافقاتى دست پیدا كردهایم. چون هر دوى ما بر این باوریم كه مىتوان از پتانسیلهاى موسیقى استفادهاى بهینه داشت. جواد معمارى مدیرعامل تصویر دنیاى هنر و حسین معمارى و محمود گودرزى وقتى آلبوم را شنیدند، به شدت تحت تأثیر قرار گرفتند و گفتند: «تمام اعتبارمان را مىگذاریم تا این آلبوم به بهترین شكل منتشر شود.»پخش تصویر دنیای هنر بدون شك قویترین پخش موجود در ویدئو رسانه است.
به نظر تو، موسیقى این ظرفیت را دارد تا در ویدئورسانه با فیلمهاى سینمایى رقابت كند یا خیر؟
من ظرفیت موسیقى را خیلى بیشتر از سینما مىدانم چون نقش یك آهنگ را نمىتوان با هیچ فیلمى مقایسه كرد. من در طول این مدت از هیچكس در موسیقى بدى ندیدم اما متأسفانه انگار در موسیقى سیاستى وجود دارد كه خوانندهها نباید بزرگ شوند. در سینما این سیاست حاكم نیست و همه آدمها سعى مىكنند فیلمى را بالا ببرند. این اتفاق در سینما براى «اخراجىها» و «درباره الى» افتاد اما در موسیقى تمام اتفاقها فقط براى استادشجریان مىافتد و از بقیه خصوصاً خوانندههاى پاپ، در راستاى همان سیاست غافل هستیم. اگر نیمى از كارهایى كه در سینما انجام شده، براى موسیقى شكل بگیرد، موسیقى خیلى بزرگتر از سینما خواهد شد. یكى از راههاى رسیدن به این هدف، فرهنگسازى است.
شخصا امید دارى كه «سلام آقا» از فیلم «درباره الى» پرفروشتر بشود؟
من بعید نمىدانم.
در رقابت «سلام آقا» با «خاموش» فكر مىكنى كدام یك برنده شود؟
نمىتوانم دقیقاً نظر بدهم. از یك طرف سرقفلى آلبومهاى ماه محرم به نام آقاى كویتىپور است اما از طرف دیگر خوانندهها در «سلام آقا» برترى آمارى دارند.
تهیهكنندگى در موسیقى را ادامه مىدهى؟
به صورت جدى خیر اما سعى مىكنم در مقاطع خاص تك مضرابهایى داشته باشم.
آیا تهیهكنندهاى بوده كه تحت تأثیرش قرار بگیرى؟
من رفتار و كردار حرفهاى محسن رجبپور را بسیار مىپسندم. او از جمله كسانى است كه طى سالهاى فعالیتاش در موسیقى به هنرمندان شخصیت داده است.
احتمال دارد «سلام آقا- 2» هم سال آینده منتشر شود؟
باید تكلیف آلبومى كه امسال بیرون آمده روشن شود. اما براى «سلام آقا- 2» هم فكرهایى دارم.
مثلاً؟
وقتى توانستم فكرهایم را عملى كنم و آلبوم مجوز گرفت، متوجه مىشوید اما فعلاً همینقدر بگویم كه براى خوانندهها و هنرمندان «سلام آقا- 1» سنگ تمام خواهد گذاشت.
حرف آخر؟
طبق معمول اغلب مصاحبهها مىخواهم از چند نفر تشكر كنم: از دوست خوبم احسان حاجیان كه روى همراهىاش همیشه حساب كردهام، از محمود گودرزى و حسین معمارى كه واقعاً برادرانه در تمام ماههاى اخیر به من كمك كردند، از جناب آقاى سعید كریمى، آقاى بمانى و همینطور دوست خوبم مسعود سلیمانى هم متشكرم... راستى از تمام دوستانى كه شاید نامشان از قلم افتاده باشد نیز حلالیت مىطلبم.
منبع:
تاریخ انتشار : سه شنبه 1 دی 1388 - 00:00
دیدگاهها
heif ke too albom ali lohrasbi nabood
این حمیدرضا چه بچه باحال و بامزه ایه ایپی شو نگاه کنید یه بار با اسم حمیدرضا نظر داده یه بار با اسم محمد خوب شد تو هستی مگر نه کسی نمیفهمید این یارو صادقی طرفدارم داره
در ضمن اون سایتی هم که گذاشتی نظرسنجی برو نظراتش و بخون همه میگن تقلبیه
دو اهنگی که چاوشی خونده برای این البومفوق العاده بود اشک همه رو در میاره
ولی باز مثه البوم هشت عکسش رو البوم نیست
کاشکیاقای بحرینی میپرسیدن چرا عکس همه هست الا چاوشی ؟
چاوشی یه اسطورست هم از نظر هنر هم از نظر اخلاق
با این همه محبوبیت هیچ وقت مغرور نشده و خودش و نگرفته
ایول به تهیه کننده و شرکت پخش.
باید 8 رو میدادن به اینا نه ...
ظهر عطش محسن چاوشی فوق العاده بود
آقای بحرینی گفتگوی بعدی حتما یادتون باشه اینو بپرسید.
کاشکی آقای بحرینی میپرسیدن چرا عکس همه هست الا چاوشی ؟
خیلی خوب میشد اینو میپرسید.
اگر به چاوشی تو همین سن کم ( از لحاظ موسیقیایی ) استاد بگیم اغراق نکردیم
در دو روز بتونی همچین شاهکارایی تولید کنی دست مریزاد داره
اقا محسن یه دونه ای
با احترام به خواننده های دیگه این البوم که اونا هم زحمات زیادی کشیدن باید بگم که دلیل اصلی سرو صدا کردن و معروف شدن این البوم حضور چاوشی تو این البوم بود همانطور که تو سایت های مختلف فقط صحبت در مورد دو اهنگ چاوشی بود
شدیدا منتظر ژاکت و هنرمایی دیگری از چاوشی میمانیم
محسن عزیز بی نظیری تورا ارج مینهم و بی صبرانه
منتظر ژاکتت تو این هوای سرد هستم
چاوشی ابی خودی این همه معروف نیست برعکس بعضی از خواننده های الان ما مغرور نیست با این که کار های بزرگی داره و طرفداران بسیاری و ازش ممنونیم که با ایران گام کار نکرد و برای طرفدارانش ارزش قائل است
زنده باد محسن چاووشی
چه سوالهای خاله زنکی پرسیده بودید.کی بهتر بود کی ال بود کی بل بود!
اقای بمانی همون روزبه بمانیه دیگه اوردن اسمش ممنوعه!
چقدر خوب بود اگه با محسن چاووشی مصاحبه می کردید اینجوری حرف دلشو می فهمیدیم
شما دیگه شورشو در آوردین.خوبه همیشه واسه خرید آثار مجاز رو ارجینالش تاکید دارین بعد چطوری مصاحبه مجله رو بی ذکر منبع و البته فقط دو روز بعد چاپ مجله میذارین رو سایت؟؟موسیقی ما: این مطلب به صورت اختصاصی برای سایت موسیقی ما بوده است و قرار نبود در جای دیگری منتشر شود. در ضمن مجله مذکور تا به حال چندین بار از مطالب سایت موسیقی ما بدون ذکر مطلب استفاده کرده است که متاسفانه علی رغم تذکرات همچنان به این کار ادامه می دهد که در حال اقدامات قانونی هستیم.
همه زحمات پای رامین بود من شاهدم.خدا نگهت داره برام
چاووشششششششششششییییییییی دوسسسسسسسسسسست داریییییییییییییییییییم عالی بود
bah bah aaaali bod mer30
زنده باد محسن چاووشی
چرا عکس همه هست الا چاوشی ?
تو این آلبوم آهنگای چاووشی از همشون سر بود.واقعا محسن حق مطلبو ادا کرد
اشک همه رو در میاره
یا امام حسین
احتمالاً براى قطعهiهایشان پول خیلى خوبى گرفتهاند!
همه آهنگها دلنشین بود.
با احترام به خواننده ها بگم که دلیل معروف شدن این البوم حضور محسن چاوشی تو این البوم بود همانطور که تو سایت های مختلف فقط صحبت در مورد دو اهنگ چاوشی بود
فوق العاده بود
ژاکت کی میاد بیرون؟؟؟؟؟؟
«سنتوری» یا «ژاکت» مساله این است
با چاووشی مصاحبه کنید پلییزز
Doost darim bebinim salam agha 2 chi mishe:D:D:D
albume koveyty por ham khobeee haaaaa
مایه ناز | سالار عقیلی هم چیز خوبیه ها
منتظر ژاکت میمانیم
تو اون قسمت گفتوگویی خواندنی با محسن چاوشی در آستانهی تکمیل آلبوم تازهاش که گفته دوران من تازه شروع شده است اصلا از این آلبوم حرفی نزده
یه مصاحبه بذارین ازش کث ما راجع به ظهر عطش بیشتر بدونیم
من که خیلی خوشم اومد از آلبوم دستشون درد نکنه همه
man fekr mikonam ke ba vojode ye seri az ahanga album ye kami ofte keifi dare
masalan ahange halalam kon kheili adamo yade emam hosein nemindaze,ya masalan ahange ya hosein e mehdi yaghmaie.khob shoma ke inhame kar kardin behtar nabod roo ye seri ahanga vaghte bishtari bezarin?
albate dasteton dard nakone kheili khob shode
ama behtaram mishod
kheeeeeeeeeeeeeeeeeili khob bod man ke kheili khosham omad
تحت تأثیرش قرار 'گرفتم خیلی
kheili albume khobi bod man ke kheili dosesh dashtam kash beshe harsal az in albuma to in monasebata bedan biron ama in aagha ki hast ke bahash mosahebe kardin chikarast?
میبخشید من مجدد نظر گذاشتم تایید نشد؟؟
بنده گفتم مصاحبه ها شما توسط خبرنگارا خودتون صورت میگیره که عضو سایتن.اینطور که شما میفرمایین با مجله مشکل دارین علی بحرینی سردبیر اون مجله اس.پس ایشون مصاحبه رو انجام دادن که شما نوشتین اون بالا علی بحرینی.خب ایشون هر مصاحبه رو که انجام میدن شخصا حق دارن تو مجله خودشون چاپ کنن.ضمنا چرا مصاحبه ها بعد انتشار مجله تو سایت قرار داده میشه ؟اگه اختصاصیه؟؟مثلا حتی مصاحبه نیما وارسته!!این مصاحبه روو هم تو سایت اخیرا قرار دادین در حالی که تقریبا دو فته پیش تو مجله مذکور به جاپ رسیده بود و البته منبعش هم هست.اگه شما مشکل دارین با این مجله چطوریاس شما مصاحبه های اونو تو سایت قرار میدین؟حتی با ذکر منبع؟؟
برگردیم عقب تر مصاحبه چاووشی رو هم میتونم اسم ببرم.
سایت شما یه سایت خبریه موسیقیه و طبیعتا منبع موثقی برای هر مجله ایی در جهت منعکس کردن اخبار موسیقی.
اما من اصلا به این قسمت کار ندارم .من برام جالبه اگه مجله بده باش مشکل دارین پس سردبیرشم بده.شما نباید مصاحبه ها ایشونو بذارین تو سایت.حتی اختصاصی سایتم باشه چه برسه مصاحبه ها مجله رو با ذکر منبع بذارین تو سایت.اینطووری ماهیت حقوقی مجله هم میتونه از شما شاکی باشه....
مرثیه رضا صادقی افتضاح بود آخه کی میاد سید ذاکر و ول کنه اینو گوش بده
ظهر عطش چاوشی اشکمو دراورد
زنده باد محسن
به نظر من خواننده هایی مثل صادقی و چاوشی نباید دنباله اینجور ترانه ها برند
اونها یا خواننده باشند یا مداح اهل بیت !
احتمالا خوندن اینجور ترانه ها برای ایمکه نشون بدند که مومن و متدین هستند تا ةزارت ارشاد برای آلبوم هاشون به راحتی مجوز بده
کسی مثل رضا صادقی که ترانه های رمانتیک و عشقی که از نظر مذهبی عشق پسر و دختر حرام هست میخونه بعد میره ترانه های مذهبی میخونه !؟
بهتره که یا خواننده باشند و یا اینکه بره مداح بشه
cheghadr albume khobi bod makhsosan karaie chavoshi.hame dosesh daran
آلبوم بسیار قشنگی بود.چاووشی و صادقی مث همیشه خوب بودن.محمد علیزاده هم فوق العاده و مهدی یغمایی هم فراتر از انتظار بود.اما...
نمیدونم چند نفر از این دوستان تک آهنگ علی لهراسبی(کاکا) رو شنیدن که اینطور دارن باهم کل کل میکنن.من اهل کل کل کردن نیسم اما خواهش می کنم این ترانه رو فقط گوش کنین.همین.
طبق معمول طوفان راه انداخت رضا صادقی عجب چیزی خونده
خیلی مخلصیم
این نظر hamidreza اخر خندست یه پا جوکه دمت گرم کلی خندیدیم خواننده ای که 2000 تا اهنگ خونده باشه 7 تاشم قابل گوش دادن نباشه بهش چه القاب بامزه ای میده
از تمامی خوانندگان این قسمت از سایت در خواست می شود در نظر سنجی سایت :
www.iranmusicnews.net
شرکت نمایند . ( طبق معمول رضا صادقی نفر اول نظر سنجی )
خیلی مخلصیم
با آهنگ رضا صادقی خیلی حال کردم من به حمیدرضا حق میدم رضا صادقی خدای موسیقی ایول بازم از این کار ها بکنید
مهدی یغمایی از عالی هم بهتر بود آلبومو چندین درجه بالاتر برد
افزودن یک دیدگاه جدید