جشنواره ملی موسیقی خلاق
 
کنسرت قاف - فرهاد فخرالدینی
 
برنامه یاد بعضی نفرات
 
rafgjib
موسیقی هند نوازنده محور است

دکتر راجیب چاکرابورتی از نوازندگان و موسیقی‌شناسان سر‌شناس کشور هندوستان و نوازنده سارود در این باره به می‌گوید: در موسیقی سنتی هند نوازنده سالاری است و مردم هند ولایت خان، علی اکبر خان، ذاکر حسین، روای شانکار که از موزیسین‌ها و نوازنده‌های مطرح هند هستند را به خوبی می‌شناسند. در هند مردم به نوازنده‌ها اهمیت خاصی می‌دهند و به آن‌ها بها می‌دهند اما این مسئله در موسیقی پاپ متفاوت است به طوری که در موسیقی پاپ بیشتر خواننده‌ها مطرح هستند.

وی در پاسخ به این پرسش که چطور می‌توان به آن سمت رفت که نوازندگان میان مردم مطرح شوند گفت: فرهنگ‌هایی که در آن‌ها شعر، ادبیات و در کل کلام غالب و غنی است، مسلماً خواننده‌ها بیشتر مطرح می‌شوند زیرا شعر و کلام راه ارتباطی موسیقی و مردم است و مورد توجه هم قرار می‌گیرد، ولی در خصوص موسیقی هند کلام و شعر آنچنان مطرح نیست و صوت انسانی مثل ساز عمل می‌کند، اشعار محدود و تحت تأثیر موسیقی است و نقش یک ساز را ایفا می‌کند. برخی مواقع موسیقی کلامی و ساز برابر است، گاهی نیز ساز مطرح می‌شود، وقتی شما به موسیقی هند نگاه می‌کنید متن خیلی مهم نیست و این آهنگ است که از اهمیت بسزایی برخوردار است.

گفت و گو: راضیه غنجی
تاریخ انتشار : یکشنبه 5 تیر 1390 - 00:00

دیدگاه‌ها

سه شنبه 15 اسفند 1391 - 19:10

چه مبحث جالبی و چه نظر جالب توجهی.درسته! نوازندگان در هند بیشتر کانون توجه اند تا خواننده ها .البته خواننده های قهار هم حائز اهمیت اند ولی من ندیدم خواننده های معمولی یا پایین مورد ستایش قرار بگیرند چنان که در ایران مرسوم است.همیشه از خودم این سوال را پرسیده ام چه عاملی باعث این رفتار عجیب در ایران می شود؟شکل و شمایل خواننده ها؟ ادا و اطوار های عجیب؟زبان بدن؟ولی انگار فاکتورهایی مهم تر از صدا و هنر خوانندگی خواننده ها, حاکم بر قضاوت خیلی ایرانی هاست....در هند خیلی کم دیدم خواننده ها به ادا اطوارهای خاص برای جلب توجه مخاطب متوسل شوند یا لباس ها و تیپ هایی که در ایران رایج است.هندی ها به اصل خوراک توجه می کنند و ان را می فهمند و ایرانی ها ،بیشتر، به ادویه جات و مخلفات. انقدر درگیر که گویی اصل خوراک را فراموش می کنند!!!!
هر چند که من دیدم هندی ها عاشقانه ها اشعار را می خوانند(منظورم ترانه ها نیست بلکه اشعار است) هر چند به نظر من شعر متعلق به طبقات مخصوصی از جامعه هند هست ودر هند هر کس و ناکسی اهل شعر خواندن نیست.شاید فقط افرادی که عاشقانه شعر دوست می دارند. ولی در ایران بین طبقات مختلف بیشتر خوانده می شود و شعر یک چیز دم دستی است رایج اما عادی. در هندی ها احساساتی که همراه با خواندن اشعار دیده ام در بین ایرانیان مشاهده نکرده ام . انها انگار با تک تک کلمات و معانی ،عشق بازی می کنند
هندی ها اصوات موسیقی را با تمام پوست و گوشت و خون خود احساس می کنند .چیزی که در ایران ندیده ام.موسیقی و رقص جزئی از وجود هندی هاست جزیی لاینفک نه چیزی که بخواهند به خود یاد بدهند و یا مصنوعی خو بگیرند. این هم یک تفاوت دیگر.
..این اولین مقاله از سلسله نظریاتی هست که در این باره نوشتید .بقیه را نخواندم ولی قطعا جالب خواهند بود....لطفا این نوع بحث های فوق العاده جذاب را بیشتر کنید.از سایت موسیقی ما واقعا متشکرم

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود موسیقی ما | سایت خبری - تحلیلی موسیقی ایران