معاون پارلمانی وزارت ارشاد:
رییسجمهور و وزیر ارشاد دوستدار «شجریان» هستند
موسیقی ما - فیلم انتخاباتی حسن روحانی؛ نمای داخلی یک خودرو و صدای محمدرضا شجریان. حسن روحانی از علاقهمندان به صدای شجریان است و از بازگوکردن این مساله ابایی ندارد. چه در مناظرههای انتخاباتی سال٩٢ و چه در دومین فیلم انتخاباتیاش. در مناظرهها شجریان را سفیر فرهنگی ایران میداند و از پخشنشدن صدای او گله دارد. حالا انتخابات برگزار شده و کمتر زمزمهای از بازگشت صدای استاد به محافل رسمی در میان است. معاون پارلمانی وزیر ارشاد هم بازگشت شجریان را منوط به برطرفشدن برخی فاصلهها و مبتنیبر بازگشت او میداند. با اینحال حافظه عمومی مردم ایران نه مناظرههای انتخاباتی را از یاد برده و نه تاکید برخی نامزدها بر اهمیت صدای محمدرضا شجریان و پخش آن از رسانهها را. البته شجریان ورای سیاست و تبلیعات انتخاباتی کماکان سفیر فرهنگ است. کنسرتهایش در گوشهوکنار جهان برپاست و این روزها مردم ایران کمتر از دیگران از صدای ماندگار موسیقی ایران بهره میبرند. حسین نوشآبادی، معاون پارلمانی وزیر فرهنگوارشاد البته تاکید دارد که وزارت فرهنگ نگاه مثبتی به شجریان دارد و از برگزاری کنسرت او در ایران استقبال میکند اما همه این وعدهها را منوط به برخی شرایط میداند. با وجود این تاکید دارد که نهتنها حسن روحانی، رییسجمهور ایران که علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم از علاقهمندان به صدای استاد شجریان است. او در گفتوگوی ١١دقیقهایاش با «شرق» تاکید کرد که هیچکس در کشور مخالف بازگشت شجریان به عرصه فرهنگ و هنر نیست و تنها در این زمینه باید از سوی دوطرف گامهایی برداشته شود. او همچنین امیدوار است در همین دوره از ریاستجمهوری حسن روحانی، کنسرتی از شجریان در ایران برگزار شود:
- در نشست خبری اخیرتان گفتید «راه بازگشت شجریان به عرصه هنر باز است به شرطی که متعهدانه به هنر ایرانی-اسلامی خدمت کند.» اما در موعد انتخابات لحن حسن روحانی نسبت به حذف صدای شجریان و ربنای او انتقادی بود. حالا چه شده که دولت برای بازگشت شجریان اما و اگر تعیین کرده است؟
- اما به هر شکل پرطرفداربودن ایشان هم وظیفهای بر دوش دولت میگذارد. شاید خیلیها الان بگویند آقای روحانی از نام شجریان استفاده انتخاباتی کرد و بعدتر انتظار افکار عمومی برآورده نشد.
- وقتی رفتار با هنرمندان مناسب نباشد آنها هم فاصله میگیرند، شجریان جزو هنرمندان ملی است. فکر نمیکنید برای حفظ هنرمند ملی باید تلاش حداکثری از سوی دولتها صورت میگرفت؟
- منظور شما این است که شجریان برای برگزاری کنسرت و مسایلی از این نظیر با مشکل مواجه است.
- بههرحال دولت احمدینژاد که در برنامه تبلیغاتی از نام استاد شجریان استفاده نکرد، بعدتر هم برخوردش با اهالی فرهنگ گواه این مساله بود. اما نکته این است که مناظرهها و فیلم انتخاباتی حسن روحانی نزد افکار عمومی توقع به وجود آورده، آیا این مساله را قبول دارید؟
- و البته باز هم تاکید بر من این است که دولت چه برنامهای برای تداوم آن شعارهای تبلیغاتی دارد؟
- فکر نمیکنید فاصلهگرفتن هنرمند به برخی برخوردها بازمیگردد، فکر نمیکنید این واقعیت را فراموش کردهاید و مدام بر فاصله آقای شجریان تاکید میکنید؟ ایشان هم دلخوریهایی داشتهاند که فاصله گرفتهاند؛ مثلا در همین دولت قبل برخورد مناسبی با ایشان نشد.
- بههر شکل در دولت گذشته به هنرمندان بیمهری شد. حتی موضوع برگزاری کنسرت همایون شجریان هم با اما و اگرهایی مواجه شد.
- منظورم دولت گذشته است.
- اگر ملی است چرا نوای ربنای آقای شجریان با نامههای رسمیوغیررسمی از صداوسیما حذف میشود؟
- البته نامه آن روزهای شجریان در منع پخش برخی سرودهای دیگر بود و اتفاقا در موضوع ربنا مجوز پخش داده بودند.
- ولی تحریماند، واقعیت این است که صدای ایشان در صداوسیما پخش نمیشود. این اگر به معنای تحریم نیست، به چه معناست؟
- البته بحث کپیرایت مطرح بود و برخی دلخوریهای دیگر. آیا اتفاقی برای برطرفشدن آن دلخوریها افتاد؟ فکر نمیکنید که میبایست گرهگشایی از مشکلات دوطرفه هم در ابعاد ملی صورت میگرفت؟
- خود ایشان هم دلخوریهای خاص خودشان را دارند.
- آقای نوشآبادی البته اینها بهنظرم کماکان وعده است، برنامه عملیاتی وزارت فرهنگ چیست؟ برای مخالفتهای احتمالی چه فکری کردهاید؟
- اما بالاخره برخی مخالفتها هم وجود دارد. برای این مخالفتها چه فکری کردهاید؟
- آیا خوشبین هستید که بالاخره در همین دوره از ریاستجمهوری آقای روحانی، مردم ایران بتوانند در کنسرت آقای شجریان حضور داشته باشند؟
منبع:
بازنشر از روزنامه شرق
تاریخ انتشار : یکشنبه 14 دی 1393 - 07:19
دیدگاهها
ما ز یاران چشم یاری داشتیم خود غلط بود آن چه میپنداشتیم
تا درخت دوستی کی بر دهد حالیا رفتیم و تخمی کاشتیم
حتی به یک سوال هم جواب نداد و فقط سفسته کرد...
استاد شجریان درد ما را در جهان درمان مبادا بی شما مرگ بادا بی شما و جان مبادا بی شما
افزودن یک دیدگاه جدید