مروری به اتفاقات مهم حوزه موسیقی در کشور که در سال ۹۳ بیشتر از بقیه اخبار مورد توجه قرار گرفتند؛
سالِ مرگِ صدا...
موسیقی ما - موسیقی در سال ۹۳ سال پر فراز و نشیبی را به خود دید. اخبار مختلفی از اتفاقات در طول امسال در رسانهها و فضای مجازی منتشرشدند.
این اتفاقات از لغو کنسرتها و عدم اعطای مجوز آلبوم برای چهرههای مختلف آغاز و به اتفاقاتی چون فوت هنرمندان و دست اندرکاران این حوزه ختم میشود. رویدادهایی که با تلخی و شیرینیهای فراوان، سال ۹۳ را به سالی پر خبر و پر حادثه تبدیل کردند. حالا در انتهای سال، بد ندیدیم که با مروری گذرا بر اتفاقات مهم سال، آرشیو ذهنی شما را فعال کنیم و با یاد آوری این اتفاقات، مروری داشته باشیم به سالی که فوت مرتضی پاشایی همه حوزه ها ی فرهنگی و اجتماعی را تحت تاثیر قرار داد.
اغراقشده، تصنعی و مضحک. اینها، تنها تعداد کمی از واژههایی بود که پس از انتشار کلیپ باران کوثری برای تازهترین اثرهمایون شجریان و تهمورس پورناظری از سوی عدهای عنوان شد. البته واکنشها از این هم فراتر رفت و متاسفانه فضای مجازی را گاه به دشنام از سوی عدهای قلیل آلوده کرد.
همایون شجریان در تنها گفتوگوی امسالش پس از حاشیههای فراوان این ویدئو بالاخره به حرف آمد و توضیح داد: ««بسیار متعجب شدم وقتی فهمیدم کلیپ رونمایی همهجا پخش شده است و شبکههای ماهوارهای آن را نشان میدهند. چون اینکار به پیشنهاد تهمورس پورناظری تنها برای استفاده در مراسم رونمایی ساخته شد و من از پخش غیرمنتظره آن در شبکههای ماهوارهای کاملا غافلگیر شدم. هرچند پخش این کلیپ به دیدهشدن و فراگیرشدن این اثر مخصوصا در نزد جوانترها بسیار کمک کرد.»
او در پاسخ به این سوال که بسیاری از افراد نظر مثبتی از ساخت تصاویر بر روی آهنگ «چرا رفتی» دارند، اما از سوی دیگر برخی معتقدند که این قطعه به قدری زیباست که نیاز به تصویر ندارد، گفت: «با وجود این تعدد نظرات این واقعیت را نمیتوان کتمان کرد که در عصر امروز تصویر میتواند بهفراگیر شدن اثر موسیقی کمک کند. ساخت کلیپ برای موسیقی اصیل، امری است که تا به حال بهندرت در داخل ایران اتفاق افتاده است و صددرصد حرکت روبه کمال خواهد داشت.»
اما همین حاشیهها و البته استقبال چشمگیر مردم از این آلبوم و مشخصا از این قطعه باعث شد یکی از موفقترین تور کنسرتهای چند سال اخیر را برای این آلبوم شاهد باشیم. شجریان و پورناظریها برای شب های متوالی قطعات این آلبوم را در تهران و شهرستان ها روی صحنه بردند. تور خارجی این آلبوم نیز سال آینده برگزار خواهد شد.
انتشار این خبر واکنشهای زیادی را در پی داشت و پس از مدتی حافظ ناظری از زمزمههایی مبنی بر کاندیدا شدن این اثر برای «گرمی ۲۰۱۵» خبر داد. ماهها تبلیغ این موضوع را در شبکههای اجتماعی کرد و پس از مدتی که کاندیداهای «گرمی» اعلام شد و هیچ اسمی از هیچ اثر ایرانی در آن لیست به چشم نخورد، در اظهار نظری عجیب در صفحه فیس بوکش نوشت: ««امروز یک احساسی درونم مُرد. تا اونجا که به موسیقی و رأی هنرمندان مربوط بود با افتخار و بالاترین تعداد درهفت شاخه یکه تاز بودیم، ولی اونجایی که سیاست وسط آمد همه رو به عنوان یک ایرانی باختیم. واقعأ متأسفم وبسیار بسیار شرمندهٔ این همه عشق، محبت واعتقاد شما عزیزانم شدم.»
* بزرگتر راک
زمزمههای انتشار آلبوم «کاوه یغمایی در ایران» یکی از اخبار مهم در بهار سال ۹۳ بود. هنرمندی که در سالهای گذشته از جمله مهممترین چهرههای موسیقی در کشور به حساب میآمد و خروجش از ایران و اقامت در کانادا باعث شد عمر هنری زیادی از وی هدر رود. با بازگشت این خواننده به ایران زمزمههای مجوز گرفتنش هر روز بیشتر از روز قبل به گوش رسید ولی در حالی که خبر انتشار آلبومش در رسانههای رسمی نیز منتشر شده بود، وکیل وقت این هنرمند با انتشار نامهای مدعی شد این هنرمند هنوز موفق به اخذ مجوز نشده است و به زودی اخبار جدیدی از حضور او در بازار داخلی منتشر خواهد شد.
زمستان امسال نیز بالاخره اخبار امیدوار کننده از حضور رسمی یغمایی منتشر شد تا این بار با قاطعیت بیشتری خبر مجاز شدن این هنرمند قدیمی در ایران منتشر شود. خبری هم که هنوز هم علیرغم تائید رسمی، به مرحله عمل نرسیده است.
اختلاف این هنرمند با فریدون خشنود نیز یکی دیگر از اتفاقات خبر ساز سال گذشته بود. تا جایی که فریدون خشنود در اظهار نظر جنجالی مدعی شد کاوه یغمایی هنرمند نیست!
* وداع با استاد
خبر درگشت استاد «محمد رضا لطفی» اول صبح ۱۲ اردیبهشت در رسانهها منتشر شد. روایت روابط عمومی شرکت «آوای شیدا» درباره بیماری استاد در اواخر سال ۹۲ اینگونه بود: «در بهار سال جاری (۱۳۹۲) در حین برگزاری کنسرت در یکی از شهرهای ایران طی حادثهای از ناحیه کمر و ستون فقرات دچار آسیب شدند، پس از برگزاری تور کنسرت اروپایی در شهرهای مختلف کشورهای سوئد، بلژیک و سوییس به اتفاق هنرمند گرامی محمد قوی حلم، به علت شدت یافتن درد کمر مجبور به لغو تور کنسرت خود در شهرهای مختلف آمریکا گشته و نهایتاً در کشور سوییس تحت عمل جراحی قرار گرفتند. ایشان چند روز پیش پس از مراجعت به ایران جهت استراحت و ادامه مداوا در بیمارستان بستری شده و بنا به تشخیص و صلاحدید تیم پزشکی معالج ایشان تا زمان اطمینان از سلامت سایر نقاط ستون فقرات در استراحت مطلق میباشند.»
صبح روز ۱۲ اردیبهشت خبر اول اکثر رسانهها به این موضوع اختصاص داشت و همین باعث شد موج پیامهای تسلیت بار دیگر منتشرشود.
* مرگ شوک آور!
باور کردنش سخت بود. هیچکس نفهمید که در شامگاه ۲۹ اردیبهشت چه اتفاقی در استخر منزل مسکونی «نیما وارسته» افتاد. نیما وارسته نوازنده سرشناس و قدیمی موسیقی پاپ از دنیا رفت تا جامعه پاپ برایش سنگ تمام بگذارند. در متن نخستین اخبارمنتشر شده از این اتفاق آمده بود: «داریوش صالحپور» نوازنده و هنرمند نزدیک به نیما وارسته که از شب گذشته در محل حادثه حضور داشت ضمن تأیید این خبر گفت: «ساعت ۱۲ شب یکی از همسایههای نیما به دلیل رابطه نزدیکی که با من داشت، با بنده تماس گرفت و خبر داد که وی در استخر به دلیل هوای بسته و گویا نارسایی قلبی دچار حادثه شده است. بعد از حضور ما در محل، دیگر کار از کار گذشته و نیما از میان ما رفته بود. همچنین پلیس نیز برای رسیدگی به موضوع در محل حاضر شده بود.»
گزارش ویدئویی سایت موسیقی ما از مراسم تشییع پیکر این هنرمند را اینجا ببنید
* سرود تیم ملی
جام جهانی برزیل نزدیک بود و لحظه شماری برای معرفی خواننده تیم ملی فوتبال ایران برای حضور در این فستیوال هر لحظه بیشتر و بیشتر میشد. در حالی که در دورههای گذشته هرگز خوانندهای نتوانسته بود انتظارها را در این مورد برآورده کند، احسان خواجه امیری به قطعه «دروازههای دنیا» به عنوان خواننده رسمی ایران معرفی شد و با همکاری «روزبه بمانی» و «بهروز صفاریان» اثری را تولید کرد. اثری که از روز انتشار رسمیاش طبق معمول با واکنشها و حاشیههای مختلفی رو به رو شد؛ واکنشهایی بعضا تند. انتقادهایی کشنده که باعث شد هجمهها به این قطعه بیشتر و بیشتر شوند. این قطعه به دلایل نامعلوم هرگز در روزهای جام جهانی برزیل ازتلویون ایران پخش نشد. قطعه «هفتاد میلیون ستاره» با صدای زانیار و سیروان خسروی بعد از مدتی از رسانه ملی برای جام جهانی پخش شد تا جبهه گیریهای خاص تلوزون درباره برخی چهرههای حاضر در تیم کاری احسان خواجه امیری مشخصتر شود. اتفاقی که هرگز از سوی خواجه امیری مورد نقد قرار نگرفت و سکوت مطلق تنها پاسخ او به این اتفاقها بود.
انتقادهای فریدون شهبازیان از قطعات ساخته شده برای جام جهانی نیز خبر ساز شد.
* حمله نیروهای خودسر به یک کنسرت
کنسرت موسیقی ایرانی با صدای وحید تاج در یزد در شامگاه ۲۰ اردیبهشت سال ۹۳ با اقدام نیروهای خودسر مواجه شد و در حالی که نوازندگان روی صحنه مینواختند، این خواننده اجازه رفتن روی صحنه را پیدا نکرد. این خواننده در این باره روز بعد آن اتفاق توضیح داد: قبل از برپایی سانس دوم که از ساعت ۲۰:۳۰ برنامهریزی شده بود، جمعی کمتر از ۵۰ نفر در محل ورودی سالن جمع شده و با تهدید و ایجاد رعب و وحشت، مسوولین برنامهگذاری را به لغو برنامه ترغیب کرده و از ورود مردمی که برای تماشای برنامه آمده بودند ممانعت بعمل آوردند. جالب اینکه ۵ نفر از اعضای گروهی که برای اعتراض آمده بودند نیز به اجبار و بدون تهیه بلیت، مهمان ناخوانده سالن شدند تا در کنار ۴۰۰ نفری که بلیت تهیه کرده بودند، در سالن نظارت داشته باشند.»
به دنبال این اعتراض معاون سیاسی امنیتی استانداری یزد و فرماندار یزد به همراه معاون هنری ارشاد درمحل حضور یافتند. محمود شاکری شمسی فرماندار یزد ضمن بیان سوابق خود در جبهه و جنگ، گفت ما نباید انتظار داشته باشیم همه یک سلیقه داشته باشند و از برنامهگزار درخواست کرد که برنامه را بدون خواننده به روی صحنه ببرد. در نهایت ساعت ۲۳ در سالن، با ۳ ساعت تاخیر باز شد و برنامه بدون حضور بنده اجرا شد و جمعیت سالن با تشویقهای یکپارچه خواهان حضور خواننده به روی صحنه بودند که گروه یک قطعه سازی به احترام مردم اجرا و از مردم عذر خواهی کردند. ... بنده هم در حین برگزاری کنسرت در میان تماشاچیان نشستم و اشکآلود به تماشای کنسرت خودم نشستم. من چه گویم که غریب است دلم در وطنم....» این اتفاق و این اظهار نظرها تا مدتها در راس اخبار موسیقی کشور بود و به شدت مورد توجه قرار گرفت. اما در نهایت هیچ پاسخ رسمیای درباره آن از سوی مقامات مسئول ارائه نشد.»
* موسیقی ممنوع شد
اواخر بهار امسال موضوع ممنوعیت تدریس موسیقی در فرهنگسراها خبر اول حوزه فرهنگ و هنر در کشور بود. اتفاقی که بازتابهای زیادی در رسانهها پیدا کرد و باعث شد خیلی زود مقامات رسمی کشور وارد عمل شوند و به انتقادات تند و تیز جامعه موسیقی و رسانهها پاسخ دهند. «عبدالحسین مختاباد» (عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران) نخستین کسی بود که به شدت به این موضوع تاخت: «اگر ریاست سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران بخواهد در ارتباط با کلاسهای موسیقی فرهنگسراها هر نوع اقدامی انجام دهد، این اقدام باید بر اساس دستورالعمل و ابلاغیه کتبی باشد که سازمان فرهنگی و هنری تاکنون این کار را نکرده است. آموزش در فرهنگسراها از جمله آموزش موسیقی جزو خدمات شهری است و در صورت قطع شدن آموزش موسیقی در فرهنگسراها، ما نمایندگان شورای شهر تهران به طور قطعی اعتراض خواهیم کرد.» اوضاع هر روز وخیم و وخیمتر میشد و حتی پای وزیر ارشاد هم به این موضوع کشیده شد. شهاب مرادی و بسیاری دیگر از چهرههای مسئول نیز اظهاراتی را داشتند ولی با وجود نزدیکی پایان سال هنوز اتفاق تلخ فرهنگسراها و ممنوعیت تدریس موسیقی همچنان ادامه دارد.
او که کنسرت موفقی را در نوکیا تیهتر برگزار کرده بود، پس از چند اجرا در شهرهایی نظیر نیویورک، هیوستون و واشنگتن دوباره به کالیفرنیا بازگشت تا در اورنج کانتی و در شهر ارواین روی صحنه برود. این اجرا که روز ۱۶ ژانویه در سالن برن ایونت سنتر برگزار شد، آخرین کنسرت تور امریکای محسن یگانه بود.
این خواننده آلبوم جدیدش را قرار بود تا اواخر امسال به بازار بفرستد که در روزهای پایانی امسال مشخص شد که این اثر سال ۹۴ وارد بازار موسیقی کشور خواهد شد.
انتشار خبر مجور گرفتن اردلان هوشمند نیز حبر دیگری در همین راستا بود هر چند مدیربرنامه های این خواننده بعد از انتشار خبر توضیح داد که اردلان تنها مجوز شعرهایش را گرفته است.
پس از این صحبتها که در اواسط سال ۹۳ عنوان شد پیش بینی برای مجوز گرفتن چهرههایی چون یاس، آرمین و تتلو شنیده میشد ولی تا کنون که دیگر چیزی به آخر سال نمانده، خبری از فعالیتهای رسمی این چهرهها هنوز شنیده نمیشود.
آلبوم آخر این خواننده قرار بود تا اواخر امسال به بازار موسیقی کشور بیاید ولی همچنان هیچ تاریخ قطعیای را برای آن نمیشود متصور شد.
* خداحافظ آریان
خداحافظی گروه آریان حتما خبر خوشایندی نیست. گروهی که در سالهای ابتدایی شکل گیری موسیقی پاپ در کشور سهم زیادی از مخاطبان این حوزه را از آن خود کرده بود، با اعلام رسمی خوانندهها و تهیه کننده آثارش، اواخر امسال آخرین آلبوم خود را در بازار موسیقی کشورمنتشر خواهد کرد و پس از آن هر کدام از اعضای آن به صورت انفرادی به فعالیتهایشان ادامه خواهند داد. این آلبوم آخرین آلبومی بود که امسال منتشر شد ولی در این بین به نظر میرسد این آلبوم پایان کار این گروه نخواهد بود و آن طور که «پیام صالحی» به «موسیقی ما» گفته، قرار است این گروه در قالبی جدید فعالیتهایش را ادامه دهد؛ اتفاقی که قرار است تا اواسط سال ۹۴ از آن رونمایی شود.
شاید برگزاری کنسرت استاد محمدرضا شجریان در ایران در سال آینده بتواند خبر مهم و خوبی برای اهالی موسیقی باشد. خواننده مورد علاقه رئیس جمهور در انتظار حل مشکلات برای دیدار دوباره با علاقه مندانش در ایران است.
این خواننده و آهنگساز که به دلایل نامعلوم برگزاری کنسرتها و انتشار آلبومش بار دیگر دچار مشکلاتی شده با نامهای که در رسانهها منتشر کرد، رسما از مدیر کل دفتر موسیقی وزارت ارشاد خواست که مجوزهای فعالیت رسمیاش را باطل کند تا او به هر حال تکلیفش را با خود بداند.
نامه پر سر و صدای شهرام شعرباف با سکوت مسئولین رسمی رو به رو شده است و هنوز هیچ پاسخ رسمی برای او منتشر نشده است.
امسال کار به جایی رسید که حتی وزیر ارشاد و رئیس جمهور هم برای راه اندازی مجدد این ارکسترها ورود کردند و دستور دادند هر چه سریعتر ارکسترهای ایرانی آغاز به کار کنند.
پس از مدتها رایزنی سرانجام به یک باره «علی رهبری» بدون هیچ پیش زمینهای وارد ایران شد و نشست خبری آغاز به کار ارکسترهای ایران هم برگراز شد و نخستین اجرای این ارکستر بعد از حدود سه سال تعطیلی سرانجام ۲۵ اسفند برگزار شد. ا؛ ازی دوباره برای ارکسترهای ایرانی که مشخص نیست در سال جدید چه عاقبتی قرار است داشته باشند.
** شما کاربران سایت «موسیقی ما» هم می توانید در این گزارش سهیم شوید و مهم ترین اتفاق سال در حوزه موسیقی در سال 93 را در بخش نظرات، ضمن معرفی مورد نقد و بررسی قرار دهید.
این اتفاقات از لغو کنسرتها و عدم اعطای مجوز آلبوم برای چهرههای مختلف آغاز و به اتفاقاتی چون فوت هنرمندان و دست اندرکاران این حوزه ختم میشود. رویدادهایی که با تلخی و شیرینیهای فراوان، سال ۹۳ را به سالی پر خبر و پر حادثه تبدیل کردند. حالا در انتهای سال، بد ندیدیم که با مروری گذرا بر اتفاقات مهم سال، آرشیو ذهنی شما را فعال کنیم و با یاد آوری این اتفاقات، مروری داشته باشیم به سالی که فوت مرتضی پاشایی همه حوزه ها ی فرهنگی و اجتماعی را تحت تاثیر قرار داد.
- * چرا رفتی، تور موفق کنسرت و ویدئوی جنجالیاش!
اغراقشده، تصنعی و مضحک. اینها، تنها تعداد کمی از واژههایی بود که پس از انتشار کلیپ باران کوثری برای تازهترین اثرهمایون شجریان و تهمورس پورناظری از سوی عدهای عنوان شد. البته واکنشها از این هم فراتر رفت و متاسفانه فضای مجازی را گاه به دشنام از سوی عدهای قلیل آلوده کرد.
همایون شجریان در تنها گفتوگوی امسالش پس از حاشیههای فراوان این ویدئو بالاخره به حرف آمد و توضیح داد: ««بسیار متعجب شدم وقتی فهمیدم کلیپ رونمایی همهجا پخش شده است و شبکههای ماهوارهای آن را نشان میدهند. چون اینکار به پیشنهاد تهمورس پورناظری تنها برای استفاده در مراسم رونمایی ساخته شد و من از پخش غیرمنتظره آن در شبکههای ماهوارهای کاملا غافلگیر شدم. هرچند پخش این کلیپ به دیدهشدن و فراگیرشدن این اثر مخصوصا در نزد جوانترها بسیار کمک کرد.»
او در پاسخ به این سوال که بسیاری از افراد نظر مثبتی از ساخت تصاویر بر روی آهنگ «چرا رفتی» دارند، اما از سوی دیگر برخی معتقدند که این قطعه به قدری زیباست که نیاز به تصویر ندارد، گفت: «با وجود این تعدد نظرات این واقعیت را نمیتوان کتمان کرد که در عصر امروز تصویر میتواند بهفراگیر شدن اثر موسیقی کمک کند. ساخت کلیپ برای موسیقی اصیل، امری است که تا به حال بهندرت در داخل ایران اتفاق افتاده است و صددرصد حرکت روبه کمال خواهد داشت.»
اما همین حاشیهها و البته استقبال چشمگیر مردم از این آلبوم و مشخصا از این قطعه باعث شد یکی از موفقترین تور کنسرتهای چند سال اخیر را برای این آلبوم شاهد باشیم. شجریان و پورناظریها برای شب های متوالی قطعات این آلبوم را در تهران و شهرستان ها روی صحنه بردند. تور خارجی این آلبوم نیز سال آینده برگزار خواهد شد.
- * آلبوم پرخبر حافظ
انتشار این خبر واکنشهای زیادی را در پی داشت و پس از مدتی حافظ ناظری از زمزمههایی مبنی بر کاندیدا شدن این اثر برای «گرمی ۲۰۱۵» خبر داد. ماهها تبلیغ این موضوع را در شبکههای اجتماعی کرد و پس از مدتی که کاندیداهای «گرمی» اعلام شد و هیچ اسمی از هیچ اثر ایرانی در آن لیست به چشم نخورد، در اظهار نظری عجیب در صفحه فیس بوکش نوشت: ««امروز یک احساسی درونم مُرد. تا اونجا که به موسیقی و رأی هنرمندان مربوط بود با افتخار و بالاترین تعداد درهفت شاخه یکه تاز بودیم، ولی اونجایی که سیاست وسط آمد همه رو به عنوان یک ایرانی باختیم. واقعأ متأسفم وبسیار بسیار شرمندهٔ این همه عشق، محبت واعتقاد شما عزیزانم شدم.»
زمزمههای انتشار آلبوم «کاوه یغمایی در ایران» یکی از اخبار مهم در بهار سال ۹۳ بود. هنرمندی که در سالهای گذشته از جمله مهممترین چهرههای موسیقی در کشور به حساب میآمد و خروجش از ایران و اقامت در کانادا باعث شد عمر هنری زیادی از وی هدر رود. با بازگشت این خواننده به ایران زمزمههای مجوز گرفتنش هر روز بیشتر از روز قبل به گوش رسید ولی در حالی که خبر انتشار آلبومش در رسانههای رسمی نیز منتشر شده بود، وکیل وقت این هنرمند با انتشار نامهای مدعی شد این هنرمند هنوز موفق به اخذ مجوز نشده است و به زودی اخبار جدیدی از حضور او در بازار داخلی منتشر خواهد شد.
زمستان امسال نیز بالاخره اخبار امیدوار کننده از حضور رسمی یغمایی منتشر شد تا این بار با قاطعیت بیشتری خبر مجاز شدن این هنرمند قدیمی در ایران منتشر شود. خبری هم که هنوز هم علیرغم تائید رسمی، به مرحله عمل نرسیده است.
اختلاف این هنرمند با فریدون خشنود نیز یکی دیگر از اتفاقات خبر ساز سال گذشته بود. تا جایی که فریدون خشنود در اظهار نظر جنجالی مدعی شد کاوه یغمایی هنرمند نیست!
خبر درگشت استاد «محمد رضا لطفی» اول صبح ۱۲ اردیبهشت در رسانهها منتشر شد. روایت روابط عمومی شرکت «آوای شیدا» درباره بیماری استاد در اواخر سال ۹۲ اینگونه بود: «در بهار سال جاری (۱۳۹۲) در حین برگزاری کنسرت در یکی از شهرهای ایران طی حادثهای از ناحیه کمر و ستون فقرات دچار آسیب شدند، پس از برگزاری تور کنسرت اروپایی در شهرهای مختلف کشورهای سوئد، بلژیک و سوییس به اتفاق هنرمند گرامی محمد قوی حلم، به علت شدت یافتن درد کمر مجبور به لغو تور کنسرت خود در شهرهای مختلف آمریکا گشته و نهایتاً در کشور سوییس تحت عمل جراحی قرار گرفتند. ایشان چند روز پیش پس از مراجعت به ایران جهت استراحت و ادامه مداوا در بیمارستان بستری شده و بنا به تشخیص و صلاحدید تیم پزشکی معالج ایشان تا زمان اطمینان از سلامت سایر نقاط ستون فقرات در استراحت مطلق میباشند.»
صبح روز ۱۲ اردیبهشت خبر اول اکثر رسانهها به این موضوع اختصاص داشت و همین باعث شد موج پیامهای تسلیت بار دیگر منتشرشود.
باور کردنش سخت بود. هیچکس نفهمید که در شامگاه ۲۹ اردیبهشت چه اتفاقی در استخر منزل مسکونی «نیما وارسته» افتاد. نیما وارسته نوازنده سرشناس و قدیمی موسیقی پاپ از دنیا رفت تا جامعه پاپ برایش سنگ تمام بگذارند. در متن نخستین اخبارمنتشر شده از این اتفاق آمده بود: «داریوش صالحپور» نوازنده و هنرمند نزدیک به نیما وارسته که از شب گذشته در محل حادثه حضور داشت ضمن تأیید این خبر گفت: «ساعت ۱۲ شب یکی از همسایههای نیما به دلیل رابطه نزدیکی که با من داشت، با بنده تماس گرفت و خبر داد که وی در استخر به دلیل هوای بسته و گویا نارسایی قلبی دچار حادثه شده است. بعد از حضور ما در محل، دیگر کار از کار گذشته و نیما از میان ما رفته بود. همچنین پلیس نیز برای رسیدگی به موضوع در محل حاضر شده بود.»
گزارش ویدئویی سایت موسیقی ما از مراسم تشییع پیکر این هنرمند را اینجا ببنید
جام جهانی برزیل نزدیک بود و لحظه شماری برای معرفی خواننده تیم ملی فوتبال ایران برای حضور در این فستیوال هر لحظه بیشتر و بیشتر میشد. در حالی که در دورههای گذشته هرگز خوانندهای نتوانسته بود انتظارها را در این مورد برآورده کند، احسان خواجه امیری به قطعه «دروازههای دنیا» به عنوان خواننده رسمی ایران معرفی شد و با همکاری «روزبه بمانی» و «بهروز صفاریان» اثری را تولید کرد. اثری که از روز انتشار رسمیاش طبق معمول با واکنشها و حاشیههای مختلفی رو به رو شد؛ واکنشهایی بعضا تند. انتقادهایی کشنده که باعث شد هجمهها به این قطعه بیشتر و بیشتر شوند. این قطعه به دلایل نامعلوم هرگز در روزهای جام جهانی برزیل ازتلویون ایران پخش نشد. قطعه «هفتاد میلیون ستاره» با صدای زانیار و سیروان خسروی بعد از مدتی از رسانه ملی برای جام جهانی پخش شد تا جبهه گیریهای خاص تلوزون درباره برخی چهرههای حاضر در تیم کاری احسان خواجه امیری مشخصتر شود. اتفاقی که هرگز از سوی خواجه امیری مورد نقد قرار نگرفت و سکوت مطلق تنها پاسخ او به این اتفاقها بود.
انتقادهای فریدون شهبازیان از قطعات ساخته شده برای جام جهانی نیز خبر ساز شد.
* حمله نیروهای خودسر به یک کنسرت
کنسرت موسیقی ایرانی با صدای وحید تاج در یزد در شامگاه ۲۰ اردیبهشت سال ۹۳ با اقدام نیروهای خودسر مواجه شد و در حالی که نوازندگان روی صحنه مینواختند، این خواننده اجازه رفتن روی صحنه را پیدا نکرد. این خواننده در این باره روز بعد آن اتفاق توضیح داد: قبل از برپایی سانس دوم که از ساعت ۲۰:۳۰ برنامهریزی شده بود، جمعی کمتر از ۵۰ نفر در محل ورودی سالن جمع شده و با تهدید و ایجاد رعب و وحشت، مسوولین برنامهگذاری را به لغو برنامه ترغیب کرده و از ورود مردمی که برای تماشای برنامه آمده بودند ممانعت بعمل آوردند. جالب اینکه ۵ نفر از اعضای گروهی که برای اعتراض آمده بودند نیز به اجبار و بدون تهیه بلیت، مهمان ناخوانده سالن شدند تا در کنار ۴۰۰ نفری که بلیت تهیه کرده بودند، در سالن نظارت داشته باشند.»
به دنبال این اعتراض معاون سیاسی امنیتی استانداری یزد و فرماندار یزد به همراه معاون هنری ارشاد درمحل حضور یافتند. محمود شاکری شمسی فرماندار یزد ضمن بیان سوابق خود در جبهه و جنگ، گفت ما نباید انتظار داشته باشیم همه یک سلیقه داشته باشند و از برنامهگزار درخواست کرد که برنامه را بدون خواننده به روی صحنه ببرد. در نهایت ساعت ۲۳ در سالن، با ۳ ساعت تاخیر باز شد و برنامه بدون حضور بنده اجرا شد و جمعیت سالن با تشویقهای یکپارچه خواهان حضور خواننده به روی صحنه بودند که گروه یک قطعه سازی به احترام مردم اجرا و از مردم عذر خواهی کردند. ... بنده هم در حین برگزاری کنسرت در میان تماشاچیان نشستم و اشکآلود به تماشای کنسرت خودم نشستم. من چه گویم که غریب است دلم در وطنم....» این اتفاق و این اظهار نظرها تا مدتها در راس اخبار موسیقی کشور بود و به شدت مورد توجه قرار گرفت. اما در نهایت هیچ پاسخ رسمیای درباره آن از سوی مقامات مسئول ارائه نشد.»
اواخر بهار امسال موضوع ممنوعیت تدریس موسیقی در فرهنگسراها خبر اول حوزه فرهنگ و هنر در کشور بود. اتفاقی که بازتابهای زیادی در رسانهها پیدا کرد و باعث شد خیلی زود مقامات رسمی کشور وارد عمل شوند و به انتقادات تند و تیز جامعه موسیقی و رسانهها پاسخ دهند. «عبدالحسین مختاباد» (عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران) نخستین کسی بود که به شدت به این موضوع تاخت: «اگر ریاست سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران بخواهد در ارتباط با کلاسهای موسیقی فرهنگسراها هر نوع اقدامی انجام دهد، این اقدام باید بر اساس دستورالعمل و ابلاغیه کتبی باشد که سازمان فرهنگی و هنری تاکنون این کار را نکرده است. آموزش در فرهنگسراها از جمله آموزش موسیقی جزو خدمات شهری است و در صورت قطع شدن آموزش موسیقی در فرهنگسراها، ما نمایندگان شورای شهر تهران به طور قطعی اعتراض خواهیم کرد.» اوضاع هر روز وخیم و وخیمتر میشد و حتی پای وزیر ارشاد هم به این موضوع کشیده شد. شهاب مرادی و بسیاری دیگر از چهرههای مسئول نیز اظهاراتی را داشتند ولی با وجود نزدیکی پایان سال هنوز اتفاق تلخ فرهنگسراها و ممنوعیت تدریس موسیقی همچنان ادامه دارد.
* دومین جشن «موسیقی ما» و حاشیههاش
شامگاه ۲۹ شهریور امسال دومین جشن سالانه «موسیقی ما» با حضور قابل توجه اهالی موسیقی در تالار وحدت برگزار شد.
این جشن که در آن بهترینهای هر سال موسیقی در کشور در دو بخش مردمی و کارشناسی معرفی میشوند، امسال با حضور اکثر چهرههای سرشناس موسیقی کشور در همه شاخهها برگزار شد و بازتابهای ویژه و پرسر و صدایی را هم در جامعه و رسانههای کشور داشت.
استاد حسین علیزاده در این جشن صحبتهایی را بر زبان آورد که به شدت در رسانههای داخلی و خارجی بازتاب داشت و باعث شد فردای این جشن صحبتهای ایشان در راس اخبار موسیقی کشور قرار بگیرند: «در شب جشن موسیقی ما من اعاده حیثیت میکنم از هوشنک کامکار که این روزها با او بد برخورد شده است. ما باید با زبان موسیقی به نقدها پاسخ دهیم نه با بیاحترامی و بد صحبت کردن. ممکن است امشب خیلیها از این حرفهای من خوششان نیاید اما من باید بگویم که جوانها فکر نکنند که نگاه دیگری دارند و گویی از کره دیگری به زمین آمدهاند و البته این نظر را هم دارند که هرچی موسیقی تقلیدیتر باشد ایرانیتر و موفقتر است.»
آهنگساز آلبوم «باده تویی» که در دومین جشن سالانه «موسیقی ما» برنده تندیس بهترین آلبوم موسیقی اصیل ایرانی شد همچنین تصریح کرد: ۳۵ سال است که به طور درست موسیقی را به مردم و آن چیزی که توده مردم به آن احتیاج دارند، نشان ندادهایم. البته در این میان رسانهها به ویژه رادیو و تلویزیون هم نقش اساسی دارند که به این نقش درست نمیپردازد و باعث تنزل موسیقی هم شده است وای کاش زمانی برسد که به سلیقه مردم هم احترام بگذاریم.»
آلبوم «نه فرشتهام نه شیطان» با صدای همایون شجریان، آلبوم «امپراطور» با صدای مهدی یراحی، آلبوم «سربداران» اثری از بیژن کامکار و استاد فرهاد فخرالدینی و چهرههایی از قبیل فرزاد فرزین، مرتضی پاشایی، گروه چارتار، حافظ ناظری، کارن همایونفر و... از دیگر چهرههایی بودند که در دومین جشن «موسیقی ما» توانستند جوایز بهترینهای سال را از آن خود کنند.
فرهاد فخرالدینی و بانو «سیمین غانم» نیز مورد تقدیر قرار گرفتند.
بیش از صد رسانه داخلی و خارجی (اعم از خبرگزاریها و سایتهای خبری و روزنامهها و مجلات و....) این برنامه را پوشش دادند.
گزارش کامل و لیست کامل برگزیدگان کارشناسی و مردمی این جشن را اینجا ببنید
شامگاه ۲۹ شهریور امسال دومین جشن سالانه «موسیقی ما» با حضور قابل توجه اهالی موسیقی در تالار وحدت برگزار شد.
این جشن که در آن بهترینهای هر سال موسیقی در کشور در دو بخش مردمی و کارشناسی معرفی میشوند، امسال با حضور اکثر چهرههای سرشناس موسیقی کشور در همه شاخهها برگزار شد و بازتابهای ویژه و پرسر و صدایی را هم در جامعه و رسانههای کشور داشت.
استاد حسین علیزاده در این جشن صحبتهایی را بر زبان آورد که به شدت در رسانههای داخلی و خارجی بازتاب داشت و باعث شد فردای این جشن صحبتهای ایشان در راس اخبار موسیقی کشور قرار بگیرند: «در شب جشن موسیقی ما من اعاده حیثیت میکنم از هوشنک کامکار که این روزها با او بد برخورد شده است. ما باید با زبان موسیقی به نقدها پاسخ دهیم نه با بیاحترامی و بد صحبت کردن. ممکن است امشب خیلیها از این حرفهای من خوششان نیاید اما من باید بگویم که جوانها فکر نکنند که نگاه دیگری دارند و گویی از کره دیگری به زمین آمدهاند و البته این نظر را هم دارند که هرچی موسیقی تقلیدیتر باشد ایرانیتر و موفقتر است.»
آهنگساز آلبوم «باده تویی» که در دومین جشن سالانه «موسیقی ما» برنده تندیس بهترین آلبوم موسیقی اصیل ایرانی شد همچنین تصریح کرد: ۳۵ سال است که به طور درست موسیقی را به مردم و آن چیزی که توده مردم به آن احتیاج دارند، نشان ندادهایم. البته در این میان رسانهها به ویژه رادیو و تلویزیون هم نقش اساسی دارند که به این نقش درست نمیپردازد و باعث تنزل موسیقی هم شده است وای کاش زمانی برسد که به سلیقه مردم هم احترام بگذاریم.»
آلبوم «نه فرشتهام نه شیطان» با صدای همایون شجریان، آلبوم «امپراطور» با صدای مهدی یراحی، آلبوم «سربداران» اثری از بیژن کامکار و استاد فرهاد فخرالدینی و چهرههایی از قبیل فرزاد فرزین، مرتضی پاشایی، گروه چارتار، حافظ ناظری، کارن همایونفر و... از دیگر چهرههایی بودند که در دومین جشن «موسیقی ما» توانستند جوایز بهترینهای سال را از آن خود کنند.
فرهاد فخرالدینی و بانو «سیمین غانم» نیز مورد تقدیر قرار گرفتند.
بیش از صد رسانه داخلی و خارجی (اعم از خبرگزاریها و سایتهای خبری و روزنامهها و مجلات و....) این برنامه را پوشش دادند.
گزارش کامل و لیست کامل برگزیدگان کارشناسی و مردمی این جشن را اینجا ببنید
- * «کیتارو» در تهران
شامگاه ۲۵ مهر امسال اتفاقی ویژه در موسیقی کشور رخ داد و ستاره بین المللی موسیقی ژاپن در تهران روی صحنه رفت. «کیتارو» که در موسیقی دنیا وزنهای قابل اتکا در بخش موسیقی بیکلام است، نخستین باردر تهران روی صحنه رفت و کنسرتاش با استقبال جالب مخاطبان رو به رو شد. این کنسرت اگر چه حواشی عجیب و غریبی را از سر گذراند (از قبیل پرداخت نشدن حقوق نوازندهها تا چند ماه بعد از برنامه و لغو آخرین سانس این کنسرت در تهران به دلایل نامعلوم) اما در رسانههای کشور به خوبی مورد توجه قرار گرفت.
هنرمند ژاپنی در اواسط برنامهاش روبه حاضرین گفت: «یکی از آرزوهای من این بود که در ایران برنامه برگزار کنم و خوشحالم از اینکه این اتفاق امشب افتاده. سالهای پیش یعنی حدود ۳۵ سال پیش قطعه معروف «جاده ابریشم» را ساختم و حالا هم با همان امرژی در خدمت ایرانیها هستم. فقط نسبت به آن سالها کمی پیرتر شدهام! در بخش اول از آلبوم جاده ابریشم چند قطعه را اجرا کردیم و حالا در بخش دوم، با تعدادی از نوازندههای ارکستر سمفونیک، قرار است آثار دیگری را برایتان اجرا کنیم که واقعا برای این اجرا هیجان زیادی داشته و دارم. از آلبوم «بهشت و زمین» آثاری را به اجرا در خواهم آورد و همین آلبوم باعث شد جایزه گرمی را بگیرم».
در بین ارکستر ایرانی حاضر روی سن چهرههای سرشناسی چون: «بردیا کیارس، میلاد عمرانلو، حسین شریفی، علی ضرابی و...» حضور داشتند و «نادر مرتضیپور» وظیفه هدایت آنها را بر عهده داشت. هدایتی که فقط مختص تمرینات بود و این چهره روی صحنه حاضر نشد و رهبر ارکستر «کیتارو» کل گروه نوازندهها را رهبری میکرد.
هنرمند ژاپنی در اواسط برنامهاش روبه حاضرین گفت: «یکی از آرزوهای من این بود که در ایران برنامه برگزار کنم و خوشحالم از اینکه این اتفاق امشب افتاده. سالهای پیش یعنی حدود ۳۵ سال پیش قطعه معروف «جاده ابریشم» را ساختم و حالا هم با همان امرژی در خدمت ایرانیها هستم. فقط نسبت به آن سالها کمی پیرتر شدهام! در بخش اول از آلبوم جاده ابریشم چند قطعه را اجرا کردیم و حالا در بخش دوم، با تعدادی از نوازندههای ارکستر سمفونیک، قرار است آثار دیگری را برایتان اجرا کنیم که واقعا برای این اجرا هیجان زیادی داشته و دارم. از آلبوم «بهشت و زمین» آثاری را به اجرا در خواهم آورد و همین آلبوم باعث شد جایزه گرمی را بگیرم».
در بین ارکستر ایرانی حاضر روی سن چهرههای سرشناسی چون: «بردیا کیارس، میلاد عمرانلو، حسین شریفی، علی ضرابی و...» حضور داشتند و «نادر مرتضیپور» وظیفه هدایت آنها را بر عهده داشت. هدایتی که فقط مختص تمرینات بود و این چهره روی صحنه حاضر نشد و رهبر ارکستر «کیتارو» کل گروه نوازندهها را رهبری میکرد.
- * تور موفق محسن یگانه در ینگه دنیا
او که کنسرت موفقی را در نوکیا تیهتر برگزار کرده بود، پس از چند اجرا در شهرهایی نظیر نیویورک، هیوستون و واشنگتن دوباره به کالیفرنیا بازگشت تا در اورنج کانتی و در شهر ارواین روی صحنه برود. این اجرا که روز ۱۶ ژانویه در سالن برن ایونت سنتر برگزار شد، آخرین کنسرت تور امریکای محسن یگانه بود.
این خواننده آلبوم جدیدش را قرار بود تا اواخر امسال به بازار بفرستد که در روزهای پایانی امسال مشخص شد که این اثر سال ۹۴ وارد بازار موسیقی کشور خواهد شد.
- * رپ مجاز شد؟
انتشار خبر مجور گرفتن اردلان هوشمند نیز حبر دیگری در همین راستا بود هر چند مدیربرنامه های این خواننده بعد از انتشار خبر توضیح داد که اردلان تنها مجوز شعرهایش را گرفته است.
پس از این صحبتها که در اواسط سال ۹۳ عنوان شد پیش بینی برای مجوز گرفتن چهرههایی چون یاس، آرمین و تتلو شنیده میشد ولی تا کنون که دیگر چیزی به آخر سال نمانده، خبری از فعالیتهای رسمی این چهرهها هنوز شنیده نمیشود.
- * که این جوری تو رفتی...
آلبوم آخر این خواننده قرار بود تا اواخر امسال به بازار موسیقی کشور بیاید ولی همچنان هیچ تاریخ قطعیای را برای آن نمیشود متصور شد.
- * فوت صدای تهران
- * ورود خانمها ممنوع
- * جشنواره بیهیجان
- * بحران «علیرضا قربانی»
خداحافظی گروه آریان حتما خبر خوشایندی نیست. گروهی که در سالهای ابتدایی شکل گیری موسیقی پاپ در کشور سهم زیادی از مخاطبان این حوزه را از آن خود کرده بود، با اعلام رسمی خوانندهها و تهیه کننده آثارش، اواخر امسال آخرین آلبوم خود را در بازار موسیقی کشورمنتشر خواهد کرد و پس از آن هر کدام از اعضای آن به صورت انفرادی به فعالیتهایشان ادامه خواهند داد. این آلبوم آخرین آلبومی بود که امسال منتشر شد ولی در این بین به نظر میرسد این آلبوم پایان کار این گروه نخواهد بود و آن طور که «پیام صالحی» به «موسیقی ما» گفته، قرار است این گروه در قالبی جدید فعالیتهایش را ادامه دهد؛ اتفاقی که قرار است تا اواسط سال ۹۴ از آن رونمایی شود.
- * غیرمجازها همچنان در آروزی رسمیت
شاید برگزاری کنسرت استاد محمدرضا شجریان در ایران در سال آینده بتواند خبر مهم و خوبی برای اهالی موسیقی باشد. خواننده مورد علاقه رئیس جمهور در انتظار حل مشکلات برای دیدار دوباره با علاقه مندانش در ایران است.
- * مجوزهایم را باطل کنید!
این خواننده و آهنگساز که به دلایل نامعلوم برگزاری کنسرتها و انتشار آلبومش بار دیگر دچار مشکلاتی شده با نامهای که در رسانهها منتشر کرد، رسما از مدیر کل دفتر موسیقی وزارت ارشاد خواست که مجوزهای فعالیت رسمیاش را باطل کند تا او به هر حال تکلیفش را با خود بداند.
نامه پر سر و صدای شهرام شعرباف با سکوت مسئولین رسمی رو به رو شده است و هنوز هیچ پاسخ رسمی برای او منتشر نشده است.
- * ارکستر «رفت و برگشت!»
امسال کار به جایی رسید که حتی وزیر ارشاد و رئیس جمهور هم برای راه اندازی مجدد این ارکسترها ورود کردند و دستور دادند هر چه سریعتر ارکسترهای ایرانی آغاز به کار کنند.
پس از مدتها رایزنی سرانجام به یک باره «علی رهبری» بدون هیچ پیش زمینهای وارد ایران شد و نشست خبری آغاز به کار ارکسترهای ایران هم برگراز شد و نخستین اجرای این ارکستر بعد از حدود سه سال تعطیلی سرانجام ۲۵ اسفند برگزار شد. ا؛ ازی دوباره برای ارکسترهای ایرانی که مشخص نیست در سال جدید چه عاقبتی قرار است داشته باشند.
** شما کاربران سایت «موسیقی ما» هم می توانید در این گزارش سهیم شوید و مهم ترین اتفاق سال در حوزه موسیقی در سال 93 را در بخش نظرات، ضمن معرفی مورد نقد و بررسی قرار دهید.
منبع:
اختصاصی سایت «موسیقی ما»
تاریخ انتشار : چهارشنبه 5 فروردین 1394 - 11:50
دیدگاهها
روحت شاد صدای ویولن ایران
آدماي بزرگ در مقابل سختي ها سكوت ميكنن
افتخار ميكنم كه طرفدارتم احسان خواجه اميري...
در حقت كم لطفي كردن ولي ما ها هميشه پشتتيم.
همونايي هم كه ميگفتتن دروازه هاي دنيا بده به آهنگت راي دادن و بهترين آهنگ دوره هاي جام جهاني دروازه هاي دنيا بود ولي بازم فدا سرت.
به يادتيم ما آروم جونمون
انتشار آلبوم فوق العاده ی پاییز ، تنهایی ...
ممنون از بهمن بابازاده
MAS
قطعا مهمترینش موفقیت محسن یگانه در تور امریکا ست چون یه افتخار ملیه...
متأسفم خبری به این مهمی وقتی در سایتی که با محوریت موسیقی است اعلام نمیشه به عنوانیکی ا رویداد های مهم سال ما چه انتظاری از رسانه های دیگر باید داشته باشیم ؟ جایزه ی فرزاد فرزین در جشنواره بین المللی موسیقی قطعا یکی از خبر های مهم و داغ بود که ما با بی رحمی و نپرداختن به این موضوع و کسانی که همچین افتخار آفرینی هایی برای کشورمان می کنند فقط سعی در تضعیف انگیزه این افراد برای کسب چنین جوایزی داریم گرچه فرزاد فرزین قرص و محکم تر از این حرف هاست و همچنان خواهد درخشید به امید خدا . امیدوارم این اتفاق صرفا معلول یک فراموشی ساده باشد گرچه این خبر اون قدر بزرگه که باید پررنگ باشه نه این که از یاد بره ولی باز هم ممنونم که خیلی خوب خبر هعی این فستیوال رو خرداد 93 پوشش دادید .
اتفاقات عجیبی بود به هر حال ارزوی موفقیت برای موسیقی ایران داریم
بدترين اتفاق قرن موسيقي ايران نبود اسطوره پاپ مرتضي عزيزه
بیشک مهمترین اتفاق موفقیت بینظیر محسن یگانست درضنن در جواب خانم نرگس جایزه فرزاد نکه مهم نباشه ولی واقعا اگه بین اتفاقات مهم سال با وجود این همه اتفاق بزرگ قرار میگرفت باعت خنده بود
و البته جایزه بین المللی که فرزاد فرزین در جشنواره بین المللی آرت فوتبال برای ایران بدست اومد
و باز هم اینجا مورد بی مهری قرار گرفت
انتشار اولین البوم رسمی خواننده هایی مثل سامان جلیلی.مهدی احمدوند.
قطعا فوت مرتضی پاشایی امپراطور پاپ
تلخ ترین و بزرگ ترین اتفاق از دست دادن مرتضی پاشایی بود.. جاش خیلی خالیه..
من وقتی میخواستم رای بدم دنبال جایزه فرزادفرزین بودم تو لیست
اما متاسفانه نبود
واقعا متاسفم واسه سایت موسیقی ما
البوم پاروی بی قایق یکی از اتفاقات مهم چند سال اخیر بود !
نه از لحاظ جو و حاشیه بلکه از نظر فرهنگی و محتوایی !
پاروی بی قایق اثر جاودانه چاوشی
1- فوت مرتضی پاشایی 2- ثبت اسم محسن یگانه به عنوان مشاهیر در سالن نوکیا تیاتر لس انجلس
فوت امپراتور مرتضی پاشایی
تور موفق وپر سر و صدای محسن یگانه و ثبت یگانه به عنوان مشاهیر در نوکیا تیاتر
جای خالیه مرتضی پاشایی عزیز
بهترین خبر انتشار البوم بنیامین93بود
مرگ اور ترین خبر خبر درگذشت مرتضی پاشایی بود
با سلام به همه ي مردم ايران سال 1394 تبريك ميگم . اما سال 93 تلخ ترين سال موسيقي را سپري كرديم اولين حادثه تلخ براي من و شايد براي همه از دست دادن نيما وارسته است و بعدش هم مرتضي پاشايي و در آخر هم اميد وارم ديگر شاهد چنين اتفاقاتي نباشيم ان شا الله. يادم رفت آلبوم محسن چاوشي هم پس از 2 سال اتفاق شيريني بود. ممنونم از همه
راستش خیلی دلم سوخت وقتی دیدم حرفی از جایزه ی مهم فرزاد فرزین و موفقیت محسن یگانه نشد .
واقعا بی معرفتی کردی " موزیک «ما» "
يكي از اتفاقات مهم موسيقي سنتي نپذيرفتن استاد عليزاده از گرفتن شواليه فرانسه بود.
كاش اين رو هم يادداشت ميكرديد.
اتفاقات تلخ از دست دادن هنرمندان عزیزتان بود چ در حوزه سنتی و چه در پاپ،ولی ازاتفاقات شیرین انتشار آلبوم زیبای "پادشاه فصل ها"استاد افتخاری بود.
انتشار البوم راک محسن چاوشی به نام پاروی بی قایق
اﺑﻮﺍﻟﻔﻀﻞ (طرفدار خواننده:تیتراژی و تکراری):احسان خواجه امیری تموم شده حالا تو پشتش باشی یا نباشی،نمیدونم مشکلت با حمید عسکری چیه که هر جا اسمش هست تو میای میخوای تخریبش کنی و خدارو شکر هیچکسم به حرفات گوش نمیده و داری الکی خودتو ضایع میکنی....اخه بدبختی تو باهمه خوانندها مشکل داری....ببین تو مارو گول بزنی خودتو چی انصافا اهنگ زانیار و سیروان قشنگ تر بود یا احسان،خدایش اهنگ قسمت،خسته شدم.ستاره.به عشق تو.تلافی.بزن بارون.هوای گریه.حمید عسکری اولین فیلمش میلیاردی شد اونوقت تو امدی چی میگی.بیشتر شنیده شده یا ترکای احسان اصلا من دروغ میگم کسای دیگه میتونن حرفمو تایید کنن.داداش زشته نکن اینکارو واسه خودت میگم سعی کن به همچی منطقی فکر کنی وگرنه ماهم میتونیم بیام تخریب کنیم
اثر جاودانه "پاروی بی قایق" که سالهای آتی درک خواهد شد.
قطعا تلخ ترین ..مهم ترین اتفاق سال 93 آسمانی شدن اسطوره پاپ امپراطور پاپ و موسیقی مرتضی عزیزم ..مرتضی پاشایی هست یک درصد هم شک نکنین ..
سال 93 سال تلخی برای موسیقی بود خیلی از هنرمندان خوبمون از دنیا رفتند روحشون شاد
آریان حیف شد... تاثیرگذارترین و محبوب ترین گروه موسیقی پاپ ایران بعد از 15 سال متوقف شد
امیدوارم امسال سال خوبی باشه
لطفی. .....
بانادیده گرفتن موفقیت بین المللی فرزادفرزین واقعا بی معرفتی کردید...رو موسیقی ما یه حساب دیگه ای میکردم...متاسفم):
درسته که با نادیده گرفتن موفقیت بین المللی فرزادفرزین بی معرفتی کردن ولی باز خوبه موسیقی ما انتقاداتی که ازش میکنیم رو توسایت قرارمیده...ممنون(;
درگذشت مرتضيپاشايي بزرگترين
تور موفق محسن يگانه موفق ترين اتفاق سال
از نظر من فوت مرتضی مهمترین اتفاق بود.هنوزم طرفدارای اون مرحوم نبودشو باور ندارن از جمله خود من
حضور مردم در مراسم خاکسپاری و حاشیه های بعدش تایید حرف های منه
* سرود تیم ملی
* مرگ شوک آور!
* که این جوری تو رفتی...
* فوت صدای تهران
از نظر خودم اینا مهم ترین بودند و بابت همشون متاسفم مخصوصا سرود تیم ملی که واقعا خیلی کار زشتی بود و زیباترین چیزش بزرگی احسان و سکوتش در برابر اون بی احترامی ها بود.
* تور موفق محسن یگانه در ینگه دنیا
ممنون محسن عزیز.این موفقیت برای همه ایرانیها باعث افتخاره.
بدون شک تور کنسرت های محسن یگانه در آمریکا و نصب تصویر او در کنار بزرگان دنیای موسیقی
شاید دروازه های دنیا از احسان خواجه امیری مرد انتقاد های شدید قرار گرفت
اما شما به یه انفجار تو دنیای موسیقی اشاره نکردید...
انفجار البوم پاییز تنهایی که واقعا عالی بود
بنظر من آلبوم حافظ ناظری و تور فوق العاده ی محسن یگانه که هردو بازتاب بین المللی خوبی برای ایران داشته و همچنان خواهد داشت ، بهترین و بزرگترین و پر افتخارترین اتفاقای موسیقی امسال بود
به نظر من تور فوق العاده محسن یگانه بازتاب خیلی خوبی در کشور داشت
به نام خالق عشق و مهربانی . . .
سال 1393 با تمام تلخی و شیرینیش گذشت
نبود استاد محمد رضا لطفی رفتن ناباورانه نیما وارسته صدای تهرانی(مرتضی احمدی) که خاموش شد و آقای خاص موسیقی
ایران مرتضی پاشایی که در بین ما نیستن و در پیش خدا سفره هفت سین گذاشتن...( روح همشان شاد...)
و اتفاقایه شیرین از تحولی که هنرمندان ما داشتن در این سال و انتشار آلبوم زیبا که باعث شد تا روح تازه دمیده شود در
فرهنگ موسیقی ایران از استاد محمد اصفهانی تا علی اصحابی دوست داشتنی با صدای پر انرژی و محسن چاووشی گل با صدای بسیار جذاب
احسان عزیزبا البوم بسیار زیبایش و رضا صادقی مرد خاکی موسقی ایران تا محسن یگانه دوست داشتنی که باعث شد تا پرچم کشور مقدس ایران در امریکا به اهتزاز در بیاید.
این روزها بعضن دیده شده که اهنگهایی از علی اصحابی دوستداشتنی (خاطرات خوب) و محسن یگانه عزیز(ناامیدم میکنی) منتشر شد که دوستانی که از رشد فرهنگ موسیقی ایران هراس دارن با درست کردن جو ملتهب قصد در تخریب این دو خواننده ارزشمند را دارند که با سو استفاده کردن از احساسات هوداران دو طرف باعث رنجش خاطر دوستداران موسیقی و هواداران این دو عزیز شدن
ما هواداران جاست یگانه و هواداری علی اصحابی در همین جا اعلام میکنیم که هیچ گونه بی احترامی به خواننده هایه کشور را به هیچ عنوان قبول نمیکنیم و از همه شما عزیزان و بزرگوران میخواهیم که جواب بی احترامی ها را ندهید بعضی ها هستن با استفاده از نام هوادارن دو طرف باعث ناراحتی شده درحالی که شخص مذکور در جریان این نیست که کسی با اسم ایشون نظری را ثبت کرده است .یا کسانی که هوادار نما هستن و جز تخریب این دو هنرمند محبوب هدفی ندارند.
در اخر سال خوش را برای شما و موسیقی ایران آرزومندیم
(جمعی از جاست یگانه و هواداری علی اصحابی)
تور فوق العاده ی محسن یگانه در آمریکا... :)
باعث افتخار کشورمونه ایشون... <3
مرگ مرتضی پاشایی...... :(
بدون شک اتفاقی که موسیقی پاپ ایرانی رو به دنیا معرفی کنه بزرگترین رویداد برای موسیقی ایران محسوب میشه
مرگ یک هنرمند که اتفاق مهمی نیست!خوب مردن مردنه دیگه! همه یک روز میمیرن! همه ی ماهایی که الان داریم کامنت میذاریم یا میخونیم هم میمیریم!
فقط چون ما یه مقدار مرده پرستیم این اتفاقا برامون مهم شده!
حتی امثال س.ق .و د .الف(من د.الف رو خیلی دوست دارم) که از بزرگان موسیقی ایران هستند هم یک روز میمیرند!
حال آنکه افرادی که امسال در موسیقی پاپ فعالیت داشتند و فوت کردند نبودشان خللی در موسیقی پاپ ایران ایجاد نمیکند ولی نبود امثال س.ق(به نظر من بزرگترین موسیقیدان ایرانیه)و ش.ع باعث رخنه و شکاف و وارد شدن آسیب جبران ناپذیر به موسیقی پاپ ایران میشود
اون اتفاقی مهمه که باعث افتخار آفرینی باشه و به دنیا بگه که:بابا ما تو ایران موسیقی پاپ هم داریم!!فقط ازمون حمایت نمیشه! برای خودمون رسانه ی جهانی نداریم!! ما رو هم ببینید!! ما هم هستیم!!
مرگ مرتضی پاشایی و متقابلاً عکس العمل هوا خواهانش محرک بسیاری از تغییرات بوده و هست و برای همان جامعه شناسان را به تکاپو انداخت.
۱- اولین تغییر، دید جدیدی نسبت به ارزش و تاثیر گزاری هنر وهنرمند در اجتماع ایرانی بود که بوقوع پیوست .
۲- برای اولین بار فرهنگ ایرانی ظهور سلبریتی و لجند را به شکل جهانی آن به خود تجربه کرد.
۳- برای اولین بار یک نمونه جوان ، مدرن ،هنرمند، که خود را نباخت به سختیها و تا به آخر دوست داشت زندگی کند و عشق به مردمش دهد ، الگو و مدلی تازه را برای اجتماع جوانش نهادینه کرد.
۴- مردم را توانست به مفهوم ملت یکصدا به نمایش گزارد.
۵- توجه ایرانیان خارج کشوررا به موسیقی در ایران و هنرمندان فعالش معطوف شد که نمونه بارزش استقبالی بود که در پی مرگ پاشایی از آقای یگانه در آمریکا شد و بطور کلی جذب مخاطبان تازه به موسیقی پاپ.
و درنهایت سونامی مرگ پاشایی تعجب و حیرت عده ای زیادی راباعث شد که بی خبرغافلگیر شدند که فرصت هضم آن برایشان هنوز هم دشوار است.
موسیقی پاپ ایران اونقدر کوچیکه و حقیر جالب این هست که این همه طرفدار داره چون احتمالا جوانان مملکت پس از شکست های عشقی پی در پی خود از آن بهره می برند بعد با نفر بعدی رپ گوش میدن دوباره جدایی پاپ موسیقی پاپ ایران مایه تاسف موسیقی دانان کشوره چند نفری مثل شادمهر عقیلی و احسان خواجه امیری هستند که حداقل پرچم رو نگه داشتن تاسف بار تر وقتی میشه که اسامی در گذشتگان بزرگ موسیقی سنتی کشور تو لیست نیس مورد داشتیم طرف یکبار صداش شنیده نشده بین مردم شده سلطان اون یکی خواسته تو تلویزیون اوج بگیره یهو صدای استارت ماشین شنیده شده
Bi shak eftekhari ke mohsen yegane avord mohem tarin etefagh bud...
قطعا انتشار رمان پاییز تنهایی.و مرگ مرتضای عزیز
روح نیما وارسته ومرتضی پاشایی وتمام هنرمندان که سال پیش به رحمت خدارفتن ..شاد ..ونام ویادشون جاودانه ...کم کم به سالگرد نیما وارسته نزدیک میشیم ...حیف و هزاران افسوس که ایشونو از دست دادیم ...برای موسیقی کشورمون خیلی زحمت کشید ..هنرمند بی حاشیه و فعالی بود..روحش قرین رحمت الهی ..مرسی موسیقی ما
خلق پاروی بی قایق
و همچنین ترک احساسی (مادر)با صدای محسن چاوشی
تقویم 93 رو غیر از چند برگش بقیه رو باید آتیش زد
واقعن متاسفم واسه یه عده که با توهین ب مرتضی و کوچیک شمردنش میخوان ارزش حرف خودشونو ببرن بالا
از نظر هرکسی خواننده ی محبوبش بهترین و خوش صدا ترینه
و برای ما خانواده ی خاص
مرتضی...
بهترین بود و شاید از نظر یه عده برای ملت اسطوره نشد اما همیشه در قلب طرفدارانش اسطورست...
حضور نداره و نیست اما برای ما هست! پس لطف کنن یه عده احترام خودشونو نگه داره
پس از سالها حضور محسن چاوشی در ملاعام(کنسرت مهدی یراحی)
واقعا متاسفم برای اونایی که دوست دارند تو کار هم دخالت کنن. بابا ما داریم نظر میدیم واز خواننده مورد علاقه خود مون طرفداری میکنیم یکی مثله آقا علیرضا شما بهتره بدون حاشیه نظرت رو بدی و به دیگران توهین نکنی.مثلا خودت ی عمر با موزیک سر و کار داشتی؟ شما باید اول خودت رو اصلاح کنی بعد بری از دیگران انتقاد کنی. اصلا آگه از مرتضی جان خودت نمیاد پس دربارش هم نظر نه. من خودم یکی از طرفدار های دو آشتیشه مرتضی پاشایی ام. قبل سرطان هم کنسرت هاش خوب فروش میرفت و آهنگ هاش هم شنیده می شد .بهتره تو نظرات هم دخالت نکنیم.
البوم فوق العاده قدرتمند چرا رفتی و تور موفق ان بهترین خبر و اتفاق 93 بود
خطابم به علیرضاست فقط یک جمله " نشاید که نامند نهند آدمی"
فقط مرتضی پاشایییییییییییییییی
افزودن یک دیدگاه جدید