گفتوگوی اختصاصی موسیقی ما با مدیر کل دفتر موسیقی دربارهی انحلال شورای موسیقی و شیوهی جدید شورای شعر
علی ترابی: شوراهای موسیقی بدل به کالبدی بیروح شدهاند
موسیقی ما- مدیر موسیقی بودن در کشورِ ما کار سختی است؛ مثلِ هنرمند موسیقی بودن. کافی است به اخبارِ موسیقی خبرگزاریها و سایتها در همین یکی- دو روز گذشته نگاه کنید و ببینید حاشیهها چقدر پررنگتر از متن هستند و جنجالهایی (گاه بیدلیل) وجود دارد، به همین خاطر کسی که این مسوؤلیت را به عهده میگیرد، چه بخوادهد و چه نه، از همان روزهای اولِ نشستناش بر این صندلی با چالشهای بسیار روبهروست و باید با بودجهی اندکی که خیلی وقتها شبیه یک شوخی بزرگ است، فعالیت کند و سعی که هم اهالی موسیقی را راضی نگاه دارد و هم آنانی که چندان موافقتی با این هنر ندارند. «علی ترابی» اما از همان زمانی که برای این پست انتخاب شد، تاکید داشت که دفتر موسیقی وزارت ارشاد باید از تصدیاش بر موسیقی بکاهد و آن را به خود هنرمندان واگذار کند. او در اولین مصاحبهاش بعد از رسیدن به این منصب در گفتوگو با سایت «موسیقی ما» وعدهی حمایت از بخش خصوصی و سهولتِ جریانِ دریافتِ مجوزها را داد و حالا میشود گفت تا حدودی به این وعدهاش پایبند بوده است، از ابتدای بهمنماه دیگر شورایی به نام شورای موسیقی سنتی و کلاسیک در دفتر موسیقی وجود ندارد؛ بنابراین گروههای سنتی و کلاسیک باید تنها تأیید و مجوز اشعار خود را بگیرند، اگر آثار آنها فاقد شعر باشد دیگر نیازی به تأیید و بررسی آنها در شوراهای دفتر موسیقی نیست و تنها برای انجام امور اداری و نیز هماهنگیهای نهایی، اسامی و مشخصات گروه خود را به دفتر موسیقی اعلام میکنند. به همین بهانه با او گفتوگو کردهایم:
- آقای ترابی شما از آغاز حضورتان به عنوانِ مدیر کل دفتر موسیقی، وعدههایی برای تسهیلِ امرِ موسیقی انجام دادید، حالا که بیش از یک سال از حضورِ شما در این منصب میگذرد، ما شاهد حذف شورای موسیقی و تغییراتی در شورای شعر هستیم، اما پیش از آنکه واردِ این دو موضوع شویم (که اتفاقا موضوعات مهمی است) دربارهی این ماجرا توضیح دهید که این تغییرات در چه راستایی انجام شد؟
- که شامل چه مواردی بودند؟
- البته این تصمیم در همانزمان با حاشیههایی همراه شد، چون برخی از اهالی موسیقی در جلسهای با مدیر کلِ وقت دفتر موسیقی – آقای طالبی- مقرر کرده بودند که عدم بررسی شورای موسیقی برای تمامی هنرمندان باشد، نه آنانی که دو اثر منتشر شده دارند.
- و حالا در گامِ دوم، محدودیتِ دو آلبوم هم برداشته شده است.
- بله، در هیچ کجای دنیا وجود ندارد، اما ما درجهبندی آثار هنری هم داشتهایم.
- اتفاق پیش آمده شامل موسیقی پاپ نمیشود؟
- آقای ترابی، شما یک سال است که در این منصب فعالیت میکنید و حالا این اقدام را انجام دادهاید که البته قابل تدیر است؛ اما فکر نمیکنید اصلا مجوز گرفتن برای یک اثر هنری هم اتفاقی است که تنها در کشور ما رخ میدهد و آن هم جای بحث و سوالِ بسیار دارد؛ چون همین حالا هم اگرچه شوراها حذف شدهاند، اما بحث مجوز به قوت خود باقی است و این مساله بهخصوص در حوزهی موسیقی بیکلام همچنان عجیب است.
- پس شورای شعر همچنان به قوتِ خود باقی خواهد ماند؟
- آقای ترابی قبول دارید که این شورا هم بسیاری از اوقات نتوانسته کارکردی که باید داشته باشد و خیلی وقتها حاشیهساز شده است.
- تغییرات در شورای شعر به چه شکل بوده است؟
- منظورتان چه سوتفاهماتی است؟
- اما فکر نمیکنید که بررسی شعر حافظ و سعدی و فردوسی در هر شورایی هیچ توجیهی ندارد؟
- با این وجود اساتیدی که هماکنون در این شوراها فعالیت میکنند، دیگر در دفتر موسیقی حضور نخواهند داشت؟
- حذف این شورا صرفا به خاطر اعتماد به اهالی موسیقی بوده یا تنگناهای مالی دفتر موسیقی نیز بیتاثیر نبوده است؟
- اما به هر حال نمیشود کتمان کرد که دفتر موسیقی همواره با بودجهی اندکی روبهرو بوده است و لابد که سالِ آینده کمتر نیز خواهد شد.
منبع:
سایت موسیقی ما
تاریخ انتشار : یکشنبه 12 اسفند 1397 - 19:45
افزودن یک دیدگاه جدید